Siirt'in kırsal kesimlerinde yetişen palamut, meşe ağaçlarından toplanıyor. Doğal sağlık kaynağı olarak bilinen meşe palamudu, kestane yerine de tüketiliyor. Şekere, kolesterole ve mideye iyi geldiği biliniyor.


Kilosunun 35 liraya satıldığını belirten satıcı Mirza Selçuk, meşe palamudunun şeker hastalığı için birebir olduğunu belirtti. Selçuk, “Kaynatılıp veya kızartılıp yenilebiliyor. Güneşte kurutulup toz haline getirip tüketilebiliyor. Meşe palamudunun 2 çeşidi bulunmaktadır. Birincisi hayvanlar için, ikincisi ise insanlar içindir'' dedi.

Meşe Palamudu Faydaları Nelerdir?

Müşteri Behçet Aksünger ise, “Şeker hastalığı için bire birdir diyorlar. Şeker ilacı kullanmaya gerek yok. Şeker için doğal bir ilaçtır” diye konuştu.

Doğanın sunduğu en besleyici ve dayanıklı bitkisel kaynaklardan biri olan meşe palamudu, hem insan sağlığı için faydalı özellikleri hem de doğal yaşam için taşıdığı değerle öne çıkan bir üründür. 

Meşe ağacının tohumları olan meşe palamutları, antik çağlardan beri çeşitli şekillerde kullanılmış ve besin kaynağı olarak değerlendirilmiştir. 

Özellikle zor zamanlarda beslenme kaynağı olarak tercih edilen meşe palamudu, günümüzde yeniden popülerlik kazanmış ve sağlıklı beslenme tercihleri arasında yer almaya başlamıştır. 

Meşe palamudu, içerdiği zengin vitaminler, mineraller ve antioksidan bileşenleri ile sağlığı destekleyici pek çok fayda sunar.

Dünyayı Değiştirme Potansiyeline Sahip Genç Girişimciler listesinde 4 Türk Genci! Dünyayı Değiştirme Potansiyeline Sahip Genç Girişimciler listesinde 4 Türk Genci!

Meşe palamudunun faydaları sadece besin olarak tüketimiyle sınırlı kalmaz; aynı zamanda cilt sağlığı, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi gibi çeşitli alanlarda da etkilidir. 

Bu doğal kaynağın özelliklerini ve sağlığa sunduğu katkıları detaylı bir şekilde incelemek, meşe palamudunun sağlıklı yaşam üzerindeki yerini anlamak için önemlidir.