Yöneticilerin ekibi kuvvetli ise esnek, hızlı karar alma ve uygulama mümkün. Aksi halde istenmeyen sonuçlar kaçınılmaz. Kurumların devamlılığı, verimliliği ve başarısı için ekip işini herkesin önemsemesi, daha çok önemsemesi gerek.

Ekip önemli değil mi? Yöneticiler uygulamak istedikleri düşüncelerini, aldıkları kararları ekipleri ile birlikte hayata geçirebilirler.

Peki ekip ne güçlü? Ne kadar istekli? Ne kadar uyumlu?

Geçtiğimiz günlerde ekip çalışması ile ilgili bir deri anlatırken fark ettim ki, 20 yılı aşkın süredir ekip çalışmasını anlatıyorum. Elbette bu arada kurumların planları, çalışanları değişiyor. Sürekli bir hareketlilik var ama ekip konusu işletmelerde her kademede problemli. Yönetim açısından bakarsak kurmay ekip diyebileceğimiz ekip ise daha da önem kazanıyor.

YÖNETİCİLİK ZORLAŞIYOR

Özellikle üst yönetime bağlı ekiplerde kişisel hesaplar değil kuramların hesapları öncelikli olmalı değil mi? İşte problem de burada başlıyor. Diğer taraftan yöneticilik giderek zorlaşıyor. Yaşanan küresel ve milli felaketler, değişin algılar vb. birçok konu doğal olarak kurumlara, çalışanlara yansıyor. Kurumların stratejilerini etkiliyor. Eskiden yavaş yavaş gelen felaketler aniden ve üst üste geliyor.

EKİBİNİZ NE KADAR GÜÇLÜ

Yöneticilerin ekibi kuvvetli ise esnek, hızlı karar alma ve uygulama mümkün. Aksi halde istenmeyen sonuçlar kaçınılmaz. Sorun şu; buraya kadar yazılanları muhtemelen herkes biliyor ve düşünüyor.

Peki iyi ekip için harekete geçiyor mu?

Yönetici için riski görmek önemli. Ekipteki riskli insanların farkında mı?

Farkında değilse ne zaman farkına varacak başına bir olay gelince mi? Farkındaysa ne yapıyor?

Kısacası ekibiniz ne kadar güçlü, güçlü kalması için neler yapıyorsunuz, güçsüzleri eliyor musunuz?

Öyle kırılgan zamanlarda yaşıyoruz ki en ufak bir zafiyet hemen olumsuz çarpan etkileriyle büyüyor. Finans da böyle medya iletişimi de böyle diğer konularda. Bu sebeple ekibin önemi giderek artıyor. Eskinin bu güne göre nispeten rahat çalışma ortamı hiçbir yerde yok. Giderek hayat, iş, yönetim, dünya zorlaşıyor, karmaşıklaşıyor, sorunlar artıyor, öğrenecek konular çoğalıyor bu işin sonu yok. Rekabet bile zorlaştı. Kurumlardaki iyi ekipler, teknik ve insanlık olarak donanımlı insan kaynağı yöneticilerin başarı göstergesi olmaya devam edecek. Kurumların devamlılığı, verimliliği ve başarısı için bu konuyu herkesin önemsemesi, daha çok önemsemesi gerek.

Sözün özü; yönetici olarak ekibiniz kadar kuvvetli ve başarılısınız.