İran’ın başkenti Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen terör saldırısında şehit olan güvenlik amiri Orhan Asgerov’un cenazesi İkinci Şehitler Hiyabanı’nda toprağa verildi.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen terör saldırısında şehit olan güvenlik amiri Orhan Asgerov, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki İkinci Şehitler Hiyabanı’nda düzenlenen cenaze törenine bakanlar, devlet görevlileri, merhumun ailesi ve yakınları başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Şehit Asgerov’un naaşı, Azerbaycan Milli Marşı ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği, kimliği açıklanmayan silahlı bir kişi tarafından 27 Ocak’ta yerel saatle 08.30’da saldırıya uğramıştı. Saldırıda büyükelçiliğin güvenlik amiri Orhan Askerov hayatını kaybetmiş, 2 güvenlik görevlisi ise saldırıyı engellerken yaralanmıştı. Saldırgan ise İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Saldırının ardından dün İran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanları ve aileleri Bakü’ye dönmüştü. İran’ın başkenti Tahran’daki diplomatik misyonun faaliyetleri de tamamen askıya alınmıştı.