Kahramanmaraş merkez üslü depremlerden etkilenen illerde görev yapan doktorlar, görevlerinin bitmesinin ardından Ilgaz Dağı’nda kayak yaparak moral buldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üslü depremlerden etkilenen 11 ildeki vatandaşlar için deprem bölgelerine gönüllü göreve giden doktorlar, bölgeden döndükten sonra Türkiye’nin kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Dağı’na geldi. Sinop’un Gerze Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlar. Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezinde hem kar yağışının keyfini çıkarttı hem de kayak yaparak deprem bölgesinde yaşadığı stresi attı.

“Deprem bölgesindeki psikolojiyi unutmak için kayak sporu oldukça iyi geliyor”

Hatay’da depremzedeler için görev yapan Dr. Semih Keskin, “Arkadaşlarımızla daha önceden plan yapmıştık aslında. Ama malum deprem felaketi olduğu için, gelememiştik. Burada kar yağışının çok az olduğunu biliyorduk, sonradan kar yağışını duyduğumuzda bunu fırsat bilerek buraya tatile geldik. Buranın havası gayet güzel, pist oldukça keyifli hafif bir sis var bununda dağılacağını düşünüyoruz. Buraya daha öncede gelmiştik zaten bildiğimiz bir yer. Bu sene kar yağışı çok az oldu, fakat kar yağışının etkili olduğunu duyunca atlayıp geldik. Deprem felaketinden önce bizim planımız bir sonraki gün buraya gelmekti. Deprem olduğunda rezervasyonlarımızı iptal edip görev bekledik. Zamanı gelince de deprem bölgesi olan Hatay’a gittik, ekip arkadaşlarımla iki hafta çalıştık. Daha sonra fırsat bulunca buraya geldik. Orada gördüklerimiz bizi oldukça etkiledi. Bunun psikolojisini unutmak için kayak sporu oldukça iyi geliyor. Aslında biraz da kafa dağıtmak için geldik. Burada birkaç kişiyle de tanıştım, depremde ailesini kaybedip acılarını unutmak için buraya gelmiş. Bu açıdan da kayak güzel bir spor” dedi.

“Bölgeden döndüğümüzde biraz yorgunluk, toparlanmak maksadıyla güzel bir fırsat oldu”

Dr. Fatih Akyol ise, “Kendi aramızda bir kayak organizasyonu ayarladık. Depremin birinci günü gelmeyi düşünüyorduk. Fakat deprem felaketinden dolayı rezervasyonları iptal edip, gönüllü olarak görev bekledik. İkinci günü gitmek nasip oldu. İki hafta çalıştık. Bölgeden döndüğümüzde biraz yorgunluk, motivasyon kaybı olsun toparlamak maksadıyla güzel bir fırsat oldu. Ekip arkadaşlarıma ve Ilgaz tesislerine teşekkür ediyorum. Güzel günler geçirdik. Ben ilk defa kayak sporuyla tanıştım. Ama bundan sonra her kış aynı ekiple gelmeyi düşünüyorum. Bu kadar eğleneceğimi beklemiyordum, kayak konusunda zorlanacağımı düşünüyordum. Arkadaşlarımın da yardımıyla öğrendim ve keyif alarak 2 gün boyunca bu sporun tadını çıkardık” diye konuştu.

“Organizasyonu yaptığımız sırada deprem haberini öğrendik”

Deprem sebebi ile erteledikleri rezervasyonu, deprem bölgesindekileri unutmak için değerlendirdiklerini kaydeden Kazım Ofli de, “Normalde bizim planımız bundan 3 hafta öncesi içindi. Hem stres atmak için hem de bilmeyen arkadaşlarımıza bu sporu öğretmek için buraya gelme niyetimiz vardı. Organizasyonu yaptığımız sırada deprem haberini öğrendik. Bu haberi alınca arkadaşlarımızla birlikte programı iptal edip ekip olarak, ‘gönüllü olmak istiyoruz’ dedik. Sonra ayrı zamanlarda deprem bölgesinde görev verdiler. O süreçte hepimiz elimizden geleni yaptık, bölgeyi gördük, depremzedelere yardım etmeye çalıştık. Tabii sonra hazır rezervasyonumuz varken, burada da kar yağışının etkili olduğunu öğrendikten sonra gelemeye karar verdik. Bir akşam burada konakladık. Bu sporu bilmiyorduk, öğrenmiş olduk. Kayak yapmak zevk veriyor, kar doluluk oranı gayet güzel. Hepimiz için güzel bir etkinlik oldu” şeklinde konuştu.