Burdur anasınıfı ve ilkokullarda okuyan depremzede öğrenciler için kukla gösterisi düzenlendi.

6 Şubatta meydana gelen depremin ardından evlerini terk eden depremzedeler farklı illerde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Depreme yakalanarak şehir değiştirmek zorunda kalan öğrencilerde gittikleri illerde ki okullarda eğitimini sürdürüyor. Burdur’a gelerek burada yaşamaya başlayan depremzede çocuklarda Burdur’da bulunan çeşitli okullara yerleştirildi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de burada eğitim gören depremzede çocuklar için moral etkinlikleri düzenleyerek hem onların acılarını unutturmaya çalışıyor hem de hayatlarına kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu faaliyetler çerçevesinde Burdur Kültür Merkezi’nde depremzede çocuklara yönelik kukla gösterisi düzenlendi. Gösteride Okul öncesi öğretmeni ve sosyal medyada “Kuklamanya” olarak bilinen Vantrolog Çiğdem Çelebi kuklası Marmelat ile çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Yaklaşık bir saat süren gösteride çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Gösteri sonrası Marmelat ile birlikte açıklama yapan Vantrolog Çiğdem Çelebi; “Bugün benim memleketim olan Burdur’a geldik. Gösterimizi gerçekleştirdik, çok güzeldi. Bizler için her gösteri, her çocuğumuz çok özel. Ama tabi ki depremzede olması apayrı bir önem taşıyor bizim için. Daha duyarlı hareket edip mutlu etme çabası içerisinde oluyoruz. Yaklaşık 7 senedir öğretmenliğimi bu şekilde sürdürüyorum.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İbrahim Emre Gürsoy ise açıklamasında; “ Depremden etkilenen çocuklarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak bir program yapmak istedik. Bugün toplamda 1000 civarında hitap etmeyi düşünüyoruz. Burdur’dan sonra Bucak ve Gölhisar ilçelerimizde de gösterimiz olacak.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ da konuşmasında; “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte valiliğimiz koordinesinde depremden etkilenmiş çocuklarımızı ilimizde barındırıyoruz. Şu an da ilimizde 1410 depremzede öğrencimiz eğitim görmekte. Biz şu an da okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir çalışma planladık. Bugün itibari ile Burdur Merkez, Bucak ve Gölhisar ilçelerimizde bulunan deprem travması yaşayan çocuklara yönelik onların biraz acılarını hafifletmek ve onları daha kısa zaman içerisinde hayata alıştırabilmek amacıyla çalışmalar yapacağız” diyerek çalışmaların devam edeceğini belirtti.