Uzakdoğu’daki en renkli festivallerin başında gelen Fener Festivali, 23 sene sonra ilk kez Tayvan’ın başkenti Taipei’de renkli görüntülerle başladı.

Uzakdoğu ülkesi Tayvan’da 1990 yılından bu yana düzenlenen Fener Festivali’ne bu yıl başkent Taipei ev sahipliği yaptı. 5-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin ilk gününde yüzlerce el yapımı fener birbirinden farklı dizayn ve renk şovlarıyla ziyaretçileri büyüledi. Tayvan Turizm Bürosu tarafından düzenlenen festivalde bu yılın Çin takvimine göre tavşan yılı olması sebebiyle tavşan teması öne çıkarıldı. 23 sene sonra ilk kez Taypei şehrinde gerçekleşen etkinliğin ilk gününde yağmurlu havaya rağmen çok sayıda ziyaretçi festival alanını doldurdu. "Geleceği Aydınlat" sloganıyla tanıtılan festivalde LED ışıkların süslediği 22 metrelik dev tavşan feneri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kore ve Japonya’dan gelen sanatçıların sahne aldığı Sun Yat Sen Anma Salonu’nun bahçesi özel olarak ışıklandırıldı. Tayvan’ın en yüksek binası Taipei 101’de festivalin başladığı saatlerde duvarlarındaki animasyonlar ile festivale eşlik etti.

Taipei şehrinin Xinyi bölgesinde yer alan 5 farklı metro durağının çevresine kurulan festival ücretsiz olarak gezilebilecek.

Çin’in ay takvimine göre yeni yılın ilk ayının 15. gününde Fener Bayramı kutlanıyor. Bu yıl 5 Şubat’a denk gelen ve 2000 yıldan fazla geçmişe sahip olan bu gelenek Tayvan’da da her yıl çeşitli fener etkinlikleri ile kutlanmaya devam ediyor.