Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sami ve Cengiz Konukoğlu’ tarafından ağırlanan Halkbank heyetinde, Kurumsal ve Ticari Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ile banka yöneticileri de yer aldı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan başkanlığındaki konuklarına MST İş ve Tarım Makinaları üretim tesislerini ve Ar-Ge Merkezini gezdiren Sami Konukoğlu, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SANKO Holding Finans Direktörü Mustafa Günbulut ve Kurumsal Finansman Müdürü İlker Simitçi’nin de hazır bulunduğu ziyaretin sonunda, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na armağan takdim etti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis illerini kapsayan Gaziantep bölgemizi güçlü ekonomi hedeflerimiz için önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olarak görüyoruz. 36 şubemiz ve 600'e yakın çalışanımızla hizmet verdiğimiz bölgede toplam ticari kredi hacmimizi 13 milyar TL'nin üzerine taşıdık" ifadelerini kullandı. Bankadan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Arslan, ihracat odaklı ekonomi için önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep ve çevresindeki firmalar için her alanda çözüm ortağı olduklarını belirtti.

Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ülkemizin halı, tekstil, hububat ve bakliyat sektörleri ihracatında ilk sırada yer alan Gaziantep, 7 milyar dolara yakın ihracatıyla ülkemize değer katan bir kent ekonomisidir. Tarihi zenginlikleri ve kendine özgü mutfağıyla kültür turizminin gelişimine de büyük katkı vermektedir. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis'in dahil olduğu Gaziantep bölgemizde bu gelişimi desteklemek üzere, toplam ticari kredi hacmimizi 13 milyar TL'nin üzerine taşıdık. Firmaları, ihtiyaç duydukları nakdi ve gayri nakdi kredilerle desteklemeye bundan sonra da devam edeceğiz. Geliştirdiğimiz yeni ürünlerle bankamızın pazar payını ve şehrin rekabet gücünü artıracağız."

Kredi ürünlerinin yanı sıra nakit akışı yönetimine ilişkin tüm ihtiyaçları için KOBİ'lerin yanında olduklarını kaydeden Arslan, "Gaziantep Bölgesi'nde 36 şubemiz ve 600'e yakın çalışanımızla KOBİ'lerin hizmetinde olacak, KOBİ kredilerinin nakdi krediler içindeki payını yüzde 40 düzeyine çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, bu yıl ticari kredi hacimlerinde yüzde 25 seviyesinde 3,1 milyar liralık bir artış hedeflediklerini belirterek, "Bu hedefe ulaşmak ve bölgedeki KOBİ'lerin tüm ihtiyaçlarında Halkbank'ı tercih etmelerini sağlamak için ürün ve hizmet kalitemizi daha da geliştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Halkbank'ın Gaziantep ve çevresindeki işletmelere sağladığı özel ürünler arasında Endüstriyel Tarım Kredisi, Ortak Kazanç Kredisi, İhracat Seferberliği Kredisi, Turizm Destek Kredisi gibi kredilerinin yanı sıra KOSGEB Destekli Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği ile KOBİ Alacak Sigortası da bulunuyor.

MST HAKKINDA
MST İş ve Tarım Makinaları, Gaziantep 4’üncü OSB’de 42.000 metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılan tesislerde ürettiği MST markalı kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici ve ekskavatörle, ülkemiz sanayiine önemli değer katıyor. Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artıran ve yeni teknoloji çalışmaları yapan MST’nin Ar-Ge çalışmalarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca tescillenen Ar-Ge merkezinde Türk mühendis ve teknisyenler yürütüyor.