MACAR ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİNE PLAKET VERİLDİ

Budapeşte Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Meltem Güney'in konuşması ile başlayan programda sırasıyla, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - HUNOR mentőszervezet, Belügyminisztérium - Terrorizmusellenes hírszerző egység TEK, Baptista Szeretetszolgálat, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, Életjel Mentőcsoport - KARISZ, Budapest Mentőszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat ve Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki Kar yardımlarından dolayı plaket aldılar.

MACARİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE ve AFAD'A ÖVGÜ

HUNOR ( Macar Afet Birimi ) Ekibinden Garaguly İstvan yaptığı açıklamada Türk Devletinin ve AFAD'ın bu denli büyük bir felakette başarılı bir şekilde çalıştığını söyledi. Kendilerinin Adana'ya iner inmez hangi şehre ve bölgeye gidecekleri önceden planmış olduğunu belirten Garaguly İstvan ihtiyaçları içinde daima AFAD ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

TEK Ekibinden Dr. Bardi Csaba kendilerinin deprem bölgesine bir gün sonra ulaştıklarını ve kendilerinin planlanmış bir kurtarma çalışmasının içinde bulduklarını söyledi. İhtiyaçlarının da devamlı karşılandığını belirtti. Dr. Bardi Csaba böyle büyük bir depremden sonra organize ve koordinasyonun çok zor bir iş olduğunu, Türk Devletinin ise çok başarılı hareket ettiğini ve kendileri ile de uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar da yaptığı açıklamada 06 Şubat depreminde Türkiye'ye yardıma giden Macar arama ve kurtarma ekiplerine yaptıkları yardımı ölümsüzleştir için plaket sunduklarını söyledi. Başar başta Budapeşte Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Meltem Güney olmak üzere organizasyon a katılan tüm ekip ve konuklara teşekkür ettiğini belirtti.

DEPREM BÖLGESİNE ÇABUK ULAŞIMDA TÜRK HAVA YOLLARI FAKTÖRÜ

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar aynı zamanda 1999 Gölçük depreminde de Türkiye'ye yardıma giden ekiplere teşekkür plaketi verdiklerini Mancs ve Viking adlı iki arama köpeğine madalya taktıklarını söyledi. Böyle acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Fadıl Başar bizleri bu zor günlerde yanlız bırakmayan Tüm Macar arama ve kurtarma ekipleri ile onları en hızlı ve mükemmel bir şekilde Türkiye'ye ulaştıran Türk Hava Yolları Budapeşte Koordinatörü Yahya Şensoy'a da son teşekkürlerini sunduğunu belirtti.