Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün yaptıkları basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan, iki bakana Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki iddialarını sordu.

AA muhabiri Musab Turan

Turan, şunları söyledi:

"Bu narko-bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve 19 yıllık AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda pazarda metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum; Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım 3.5 yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken ben utanıyorum. Sizlerin çocukları yok mu?"

Musa Turab ve sorusunda bahsettiği çocuğu

Bakan Varank ise Turan'ı şov yapmakla eleştirdi ve AK Parti'nin her türlü illegal yapı ve çeteyle mücadele ettiğini söyledi. AK Parti'nin herhangi bir illegal yapı ile ilişkisinin olamayacağını söyleyen Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

"3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi... Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye’de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir. Dolayısıyla birtakım gayri ciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını dikkate almıyorsanız bence orada bir problem var demektir. Biz gerekle terör mücadelede, gerek illegal yapılarla mücadelede başarılı bir hükümetiz."

AA muhabiri Musab Turan Kimdir? AA muhabiri Musab Turan Aslen nerelidir?