Gümrük Muhafaza ekiplerince 24 saat içerisinde peş peşe gerçekleştirilen operasyonlarda 23 bin 740 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi. Yakalanan elektronik sigara tütününün değerinin 2 milyon 780 bin Türk Lirası olduğu belirlendi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin Limanı, Adana Şakirpaşa Havalimanı ve Taşucu Limanı’nda aynı gün içerisinde kaçak tütün operasyonları gerçekleştirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde riskli olarak belirlenen tır, binek otomobil ve yolculara yönelik yapılan aramalar neticesinde kaçakçılığa geçit verilmedi.

Yapılan ilk operasyonda, KKTC’den Mersin Limanı’na boş olarak gelen tır risk kriterleri çerçevesinde yakın takibe alınarak x-ray taramasından geçirilmesinin ardından aracın dorsesinde şüpheli yoğunluk olduğu görüldü. Bunun üzerine detaylı arama gerçekleştiren ekipler, söz konusu şüpheli bölgede tespit ettiği ve özel bir tertibatın içine zulalanmış vaziyette 16 bin 500 paket elektronik sigara tütününü ele geçirdi.

Bir diğer operasyon, Beyrut’tan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na gelen ve şüpheli değerlendirilen bir şahsın eşyalarına yönelik yapılan x-ray kontrolü sonucunda şahsın valizlerinde sıra dışı yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine şahsın valizlerinde yapılan aramada 6 bin paket elektronik sigara tütünü yakalandı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği son operasyonda ise, Mersin Taşucu Limanı’na gemi ile gelen ve kontrol maksatlı x-ray taramasına sevk edilen binek araçta şüpheli yoğunluklar görülmesi üzerine gerçekleştirilen detaylı aramada aracın muhtelif bölgelerine gizlenmiş vaziyette bin 240 adet elektronik sigara tütünü yakalandı.

Ele geçirilen elektronik sigara tütünlerine ekiplerce el koyulurken, yakalanan kaçak eşyanın değerinin 2 milyon 780 bin Türk Lirası olduğu belirlendi.

Olaylarla ilgili soruşturmalar Mersin, Adana ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.