Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir ve Kütahya illerinin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmini yaparken, sıcaklığın 1 ila 3 derece artacağı belirtildi.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarısında bugün hava durumunun Eskişehir ve çevre illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmininde bulundu. Raporda, yağışların öğle saatlerinden sonra Eskişehir’in kuzey ve batı, Bilecik’in güney kesimleri ile Kütahya ili genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiği belirtilirken, hava sıcaklığının yağışa rağmen 1 ila 3 derece artacağı öngörüldü. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Eskişehir’in kuzey ve batı, Bilecik’in güney kesimleri ile Kütahya ili genelinde yer yer kuvvetli olacağı tahmini sonrasında, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Meteorolojik verilere göre bugün Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 22 derece ile Mihalgazi ilçesinde olması beklenirken, en düşük hava sıcaklığının ise 15 derece ile Mihalıççık ilçesinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü yayımladığı raporda rüzgârın ise kuzey ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; yağış anında kuvvetli eseceği tahmininde bulundu.