Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinin parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak olarak geçeceği tahmin ediliyor.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan tahminlere göre, bugün Eskişehir ve bölge genelinde parçalı çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren yağması beklenen yağışın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak olarak geçeceği tahmin ediliyor. Yağış beklenen alanların yerel olacağı beklendiğinden dolayı bazı noktalarda kısa süre etkili olacağını belirten Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığının yağmura rağmen 1 ila 3 derece daha artması beklenirken, Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 25 derece ile Mihalgazi ilçesinde, en düşük ise 16 derece ile Mihalıççık ve Han ilçelerinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 3 Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerden hafif kuvvette; yağış anında kısa süreli orta kuvvette eseceği tahmin edildi.