Ekonomi, iş ve siyaset dünyasının Oscar’ı niteliğindeki “Ekovitrin Uluslararası Yılın Starları Ödülleri” her yıl İstanbul’da düzenlediğimiz törenle kişi, kurum, kuruluş ve firmalara onların başarılarını taçlandırmak ve teşvik etmek amacıyla veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu ödüller Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok ülkenin devlet başkanına da takdim edildi. Bu yıl 18’ncisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen Yılın Starları Ödül Töreni, uluslararası bir platform özelliğini de taşıyor. Törenlerimize her yıl farklı ülkelerden iş insanları, girişimciler, yatırımcılar katılıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yerleşkesinde gerçekleştirdiğimiz törende Avrupa, Ortadoğu ve ülkemiz iş dünyasından seçkin isimler bir araya geldiler.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldığı 18. Yılın Starları Ödül Törenimizin onur konukları arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM 24. Dönem Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri eski Bakanı ve halen Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, TİM Başkanı İsmail Gülle, Sanko Holding Onursal Başkanı duayen sanayici Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Damat&Tween markalarının sahibi Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Öztek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztek gibi siyaset ve iş dünyamızın önemli isimleri de yer aldılar.

ÖDÜLLER 29 KATEGORİDE VERİLDİ

Ekovitrin’in 2001’de başlattığı “Uluslararası Yılın Starları Ödülleri” bu yıl iş insanları, marka, firma, kurum ve kuruluşlara olmak üzere 29 ayrı kategoride verildi. Bu yıl sonu itibariyle 180 milyar doları aşması hedeflenen ihracatımızın artmasında önemli bir koordinasyon görevi yürüten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Yılın Bakanı Ödülü”ne layık görüldü. Bakan adına ödülü Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur aldı. Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi ve 24. Dönem TBMM Başkanı duayen siyaset ve devlet adamı Cemil Çiçek’e “Siyaset Onur Ödülü” takdim edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  “Yılın Meslek Örgütü”,  Anadolu sanayiine öncülük eden Sanko Holding ve Konukoğlu Ailesinin kurduğu Sani Konukoğlu Vakfı’na da “Yılın Vakfı” ödülü verildi. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu’na ödülü Cemil Çiçek tarafından takdim edildi. Duayen sanayici Abdülkadir Konukoğlu ödülü alırken, “Hayır işleri bizlere mutluluk ve huzur veriyor. Bugüne kadar çok ödül aldım ama en anlamlısı rahmetli babamızın adına kurduğumuz vakfımıza verilen bu ödül oldu” diyerek duygularını dile getirdi.

Ödül takdim edilen isimler arasında bir yurtiçinden, diğeri yurtdışından iş dünyasında başarıyı yakalamış iki kadın da vardı. “Anadolu’da Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü”ne layık görülen Aysel Dondurmacı, Şanlıurfa’da gastronomi ve kuyumculuk sektörlerinde faaliyet sürdürüyor. Ödülünü Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’un elinden alan Aysel Dondurmacı’nın, “Kadın şiddetle değil, başarılarıyla anılmalı” sözleri törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Diğer başarılı iş kadını ise Hollanda’nın Rottterdam kentinde “La Elegance” firmasıyla SPA merkezlerine yönelik ürünler geliştiren Ahu Bozkurt’a ise “Avrupa’da Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü” takdim edildi. Ekovitrin 18. Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni, ulusal ve yerel medyada geniş şekilde yer aldı.

Ekovitrin 18. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri’ni alan kişi, kurum ve kuruluşlar şunlar:   

Yılın Bakanı - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Siyaset Onur Ödülü - Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Cemil Çiçek

İş Dünyası Onur Ödülü – Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy

Yılın İşadamı - Öztek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztek

Yılın Sanayicisi - Namet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Kayar

Yılın Bankası - Halkbank

Yılın Kamu Kuruluşu - PTT

Yılın Vakfı - Sani Konukoğlu Vakfı

Yılın Üniversitesi - İstanbul Aydın Üniversitesi

Yılın Meslek Örgütü - Türkiye İhracatçılar Meclisi

Yılın Otomotiv Markası ve İhracatçısı – Mercedes-Benz Türk

Yılın Girişimcisi - Ömer Seyfi Aktülün

Avrupa’da Yılın İşadamı - Yahya Fırat

Avrupa’da Gıda Sektöründe Yılın Şirketi – Çiloğlu

Avrupa’da Yılın Kadın Girişimcisi - La Elegance Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Bozkurt

Ortadoğu’da Yılın İşadamı - Dewa gmbh ve Dema Montaj Yönetim Kurulu Başkanı Güner Çakıroğlu

Yılın Belediye Başkanı - Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan

Yılın İklimlendirme Markası - Daikin

Teknolojide Yılın Şirketi - Astaş Juki

Yılın Faizsiz Finans Kuruluşu – Katılımevim

Hazır Giyim Sektöründe Yılın Markası - Damat & Tween

Türkiye’nin Global Markası - Gönül Kahvesi

Yılın Lojistik Hizmet Sağlayıcısı – SGS TransitNet

Anadolu’da Yılın Kadın Girişimcisi - Aysel Dondurmacı

Yılın Turizm Yatırım Ödülü - Radisson Blu Vadistanbul

Makina Sanayiinde Yılın Şirketi - Türbosan

Yılın Sağlık Kuruluşu - Avrasya Hospital

Turquality Danışmanlık Ödülü - Progroup

Yılın Danışmanlık Firması - Brothers & Partners

Başarılarından dolayı ödülü hak edenleri Ekovitrin ailesi adına yürekten kutluyorum ve onları ayakta alkışlıyorum.

Ülkemizin sanayide, eğitimde, bilgi enformasyon ve yüksek teknolojide, ticarette, tarımda ve daha birçok alanda dünyanın en önemli birkaç ülkesinden biri haline geleceğine inanıyorum. Buna iktidarıyla, muhalefetiyle, halkıyla bütün Türkiye olarak inanalım. Bu güzel ülkenin geleceği için birbirimize sımsıkı sarılalım ve en önemlisi de çok çalışalım.

Saygılarımla…