Aktaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş, “Türkiye’de yüzde 5 Pazar payına sahibiz. Ürünlerimizin yüzde 50’sini iç pazarda satıyor, yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Hedefimiz; Hindistan ve Çin’e yaptığımız ihracatı yüzde 25 artırarak, mevcut yüzde 50 olan ihracat oranımızı yüzde 75’e çıkarmak” diyor.   

Mustafa Aktaş, genç ve başarılı bir sanayici. Shell, Petrol Ofisi, BP, Exxon, Lukoil ve Total gibi global devlerin de yer aldığı petrokimya sektöründe faaliyet sürdürüyor. Mustafa Aktaş’ın kurduğu Aktaş Group’un üretimini gerçekleştirdiği Rexoil ve Apex markalı motor yağlarının Türkiye’den dünyanın 100 ülkesine ihracatı yapılıyor. Aktaş Group’un bünyesinde yer alan Reksoil Petrokimya Sanayi ve Ticaret AŞ, geçtiğimiz yıl petrokimya ve madeni yağ sektöründe tüm ihracatçı firmalar arasında pazar payı artışında birinci sırada yer aldı. Mustafa Aktaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Aktaş Group’un global bir marka haline getirdiği Rexoil, aralarında Shell, BP gibi global firmaların da bulunduğu en büyük ihracatçılar sıralamasında ise 4’ncü oldu. Mustafa Aktaş’ın sıfırdan başlayıp zirveye çıkardığı, Türkiye’nin yerli motor yağı markası Rexoil’in başarısını ve Aktaş Group’un faaliyetlerini konuştuk.

Sayın Aktaş, Aktaş Group’un kuruluş öyküsünü sizden dinleyelim…

Aktaş Group’un temelleri 1990′lı yılların başında atıldı. Petrokimya ürünlerinin uluslararası ticareti amacı ile kurulan Aktaş Grup bünyesindeki Aktaş Kimya Dış Ticaret Limited Şirketi’nin yanı sıra zamanla kendi sektöründe ürün tedarikinin yanında üretici olarak da yer almak hedefiyle bünyesinde yeni şirketler ve markalar oluşturduk. Bu amaçla Reksoil Petrokimya AŞ’yi kurup faaliyete geçirdik. Bu şirket bünyesinde Rexoil ve Apex markalarıyla motor yağı üretimine başladık. Üretimimizi Aktaş Group’un Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 13 bin 500 metrekarelik tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. İki fabrikamız faaliyetlerini sürdürüyor. Tesislerimiz 65 bin ton motor yağı üretim kapasitesine sahip. Üretimde 100 kişi çalışıyor. Bayilerimizi de hesaba katarsak binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlamış olduk. Grubun amiral markası olan Rexoil, Diamond Pro FE 5W/30 yeni nesil motorların performans gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş sentetik esaslı motor yağı üretiyor.

>>>Haberin devamı için tıklayınız<<<