Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz yemek hizmetinden Düzceli öğrenciler de faydalanacak. Öğrenciler, 6 Şubat’tan itibaren okullarda ücretsiz yemek yiyecek.

Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz yemek uygulaması dahilinde 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki öğrencilerin tamamı ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Çocuklara haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulaması 6 Şubat itibarıyla başlayacak.

Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacak. Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilere de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecek. Bünyesinde ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler ile yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan gündüzlü öğrencilere imkanları uygun olan okullarda beslenme verilecek.

Bakanlığın ücretsiz yemek uygulaması dahilinde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre fiziki şartlar sağlanarak, en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için tüm hazırlıklar Düzce’de tamamlandı. Öğretmenevleri, meslek lisesi yiyecek içecek bölümleri, okul pansiyonları ve bağımsız anaokullarının mutfaklarında üretilecek yemekler öğrencilere ücretsiz verilebilmesi ve hizmette aksama yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alındı.