Eksik belgeler için 30 gün süre verilecek

Turizm amaçlı konut kiralama faaliyetlerini kapsayan yönetmelik değişikliğiyle izin belgesi süreçlerine ilişkin uygulamalar yeniden düzenlendi. Buna göre, izin belgesinin düzenlenmesine esas evraklarda eksiklik veya uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda belge sahibine gerekli düzeltmeleri yapması için 30 gün süre verilecek.

Trabzon’a deniz üzerine yeni havalimanı! 100 milyon ton dolgu yapılacak!
Trabzon’a deniz üzerine yeni havalimanı! 100 milyon ton dolgu yapılacak!
İçeriği Görüntüle

Bilgi değişikliklerinin bildirilmesi gereken durumlarda da ilgili düzenlemeler kapsamında eksikliklerin tamamlanması önem taşıyacak.

Süre dolarsa izin belgesi iptal edilebilecek

Düzenlemeyle birlikte, belge sahiplerinin kendilerine tanınan süre içinde gerekli işlemleri tamamlaması gerekecek. Yapılan denetimlerde, 30 günlük süreye rağmen tespit edilen eksikliklerin giderilmediğinin belirlenmesi halinde ilgili konutun turizm amaçlı kiralama izin belgesi iptal edilebilecek.

Yeni düzenleme, evini günlük veya haftalık olarak turizm amacıyla kiraya veren ve bu kapsamda izin belgesi bulunan konut sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Belge sahiplerinin, evraklarını ve bildirim yükümlülüklerini gözden geçirmeleri önem taşıyor.