Sarıgül, kararını soruşturma nedeniyle partisinin tartışmaların odağına yerleşmesini önlemek amacıyla aldığını belirterek, adaletin tecelli etmesinin ardından partisine döneceğini söyledi.

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında devam eden adli soruşturmayla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Sarıgül, soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Kararını kamuoyuyla paylaşan Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle ortaya çıkan tartışmaların partisinin kurumsal kimliğine zarar vermesini istemediğini ifade etti.

"PARTİMİ TARTIŞMALARIN DIŞINDA TUTMAK İSTİYORUM"

İstifa kararının gerekçesini açıklayan Mustafa Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'a ev hapsi kararıyla tahliye!
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'a ev hapsi kararıyla tahliye!
İçeriği Görüntüle

"Partimi bu soruşturma nedeniyle çıkan tartışmaların dışına çıkarmak amacıyla söz konusu soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Hukukun üstünlüğü, hakikat, vicdan ve hakkaniyet çerçevesi içinde, adalet tecelli edecek ve ben partime döneceğim."

Sarıgül'ün açıklamasında, istifanın soruşturma süreciyle sınırlı olduğu ve adaletin tecelli etmesinin ardından yeniden partisine katılmayı hedeflediği mesajı öne çıktı.

SORUŞTURMADA 22 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, yurt içinde ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı ve yatırım sözleşmelerine aykırı kullanılan fonlara yasal görünüm kazandırıldığı iddiaları üzerine başlatıldı.

Alman vatandaşı K.P. ve M.B.'nin şikâyetleri üzerine başlatılan soruşturmada; 80 milyon avroluk sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avroluk havale işlemi gerçekleştirildiği ve 1 milyar avroluk fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vadedildiği öne sürüldü. Dosyada ayrıca 1,5 milyon avroluk tekne satışı iddiası da yer aldı.

Soruşturma kapsamında Mustafa Sarıgül'ün oğulları Emir ve Ömer Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu toplam 22 şüpheli tutuklandı. Bazı şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulandı.

DOSYADA MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ İDDİALAR DA YER ALDI

Soruşturmanın devamında 11 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin yurt dışında bulunduğu belirlendi.

Öte yandan soruşturma dosyasında Mustafa Sarıgül hakkında cinsel saldırı iddialarının da bulunduğu ve bu iddiaların ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğinin açıklandığı bildirildi.