İki iş insanı hakkındaki kısıtlamaların 9 Ekim'de kaldırılmış olması dikkat çekti. Fon soruşturmasında yeni gelişme, sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik incelemeleri yeniden gündeme taşıdı.

9 Ekim'de kaldırılan tedbirler yeniden devrede

Soruşturmanın dikkat çeken noktası, iki yönetici hakkındaki tedbirlerin daha önce kaldırılmış olması. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 9 Ekim 2026 tarihli yazısıyla, aralarında Akkaya ve Çevik'in de bulunduğu 29 kişi hakkındaki bazı mal varlığı kısıtlamaları sona erdirilmişti.

Son kararla birlikte Akkaya ve Çevik'in mal varlıkları ile finansal işlemleri yeniden tedbir kapsamına alındı. Ancak yeni kararın hangi varlıkları ve işlemleri kapsadığına ilişkin ayrıntılı bir açıklama henüz paylaşılmadı.

Cumhuriyet+2

Bulls Başkanı Akkaya daha önce ifade vermişti

Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, 23 Eylül'de fon soruşturması kapsamında savcılıkta ifade vermişti.

Bulls Yatırım tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Akkaya'nın ifadesinde şirketin kamuoyunda Ponzi veya saadet zinciri olarak anılan fon yapılanmalarında yer almadığını belirttiği aktarılmıştı.

Açıklamada ayrıca şirketin yönettiği fonların varlık yapısına ilişkin bilgi ve belgelerin savcılığa sunulduğu, Akkaya'nın ifade işleminin ardından serbest bırakıldığı bildirilmişti.

SPK’dan fon tasfiyesinde kritik adım: Önce hangi yatırımcıya ödeme yapılacak?
SPK’dan fon tasfiyesinde kritik adım: Önce hangi yatırımcıya ödeme yapılacak?
İçeriği Görüntüle

Kap+1

Fon soruşturmasında süreç devam ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere yönelik yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Son tedbir kararı, daha önce kaldırılan bazı kısıtlamaların yeniden uygulanması bakımından dikkat çekti.