Şimdi önümüzde bilinmeyen bir denklem var. 1 Kasım’da seçimler yapılacak, ama sonuç ne olacak? Siyasi belirsizlik ekonomiyi vururken, tekrar seçim çare olacak mı? 1 Kasım’da yapılacak olan seçim sonrasında yeniden bir koalisyon fotoğrafı ortaya çıkar ve hükümet kurulamazsa, siz bekleyin o zaman ekonomideki kıyameti!...

TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’NİN RAPORU
Türkiye Müteahhitler Birliği, “Seçimler biti, yeni gündemler oluştu, ancak ekonomi hala gündem dışı” başlıklı bir rapor hazırlamış. Raporda dünya ve Türkiye’deki gelişmeler ile Türk inşaat sektörü analiz ediliyor. Raporun özeti şu: Türkiye’deki siyasi belirsizlik ekonomiyi olumsuz etkiliyor... TMB’nin raporunu Eylül sayımızın kapağına taşıdık. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ile yaptığımız özel röportaj da bu sayımızda yer alıyor. Mithat Yenigün, İran pazarının Türk müteahhitleri için yeni bir fırsata oluşturacağına dikkat çekiyor. 

MÜTEAHHİTLERİMİZ DÜNYA İKİNCİSİ
Bu ay Ekovitrin’in bir başka kapak konusu ise “Dünyayı inşa eden Türkler.” İşte bunlara bir kaç örnek: Yusuf Öztürk, Erman Ilıcak, Ahmet Çalık, Nihat Özdemir ve Özen Kuzu... Tam 43 Türk müteahhitlik şirketi “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde yer alarak bu yıl da “Dünya İkinciliğini” korumayı başardı. Çin 65 şirketle Dünya Devler Ligi’nin yine birincisi... KÜRESEL PİYASALAR ENDİŞELİ Çin’in yuanı üçüncü kez devalüe etmesi ve ülkedeki hızlı büyümenin yavaşlaması küresel piyasalarda bir panik havası oluşturdu. “Çin Dosyası”nı Eylül sayımızda ele aldık. Ekovitrin yazarı ve piyasa uzmanları Beste Naz Süllü ve Eda Önder, Çin ekonomisindeki gelişmelerin küresel piyasalara olan etkilerini analiz ettiler. 

MÜTHİŞ BİR GİRİŞİMCİ: DR. MUSTAFA AYDIN
Siyasi belirsizlik ekonomimizi olumsuz etkiliyor ve iş dünyasının kimyasını bozuyor. Ancak buna rağmen, bazı girişimcilerimiz var ki; yüreğimize su serpiyor. İşte bunlardan biri de İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın. Onun yönetimindeki İstanbul Aydın Üniversitesi’nin son 10 yıldaki olağanüstü gelişimine bizzat şahit oldum. Önümüzdeki yıl üniversite bünyesinde modern bir tıp fakültesi ve hastane hizmet vermeye başlayacak. Eğitimde devrim niteliğinde projelere imza atan Dr. Mustafa Aydın, sağlık alanında da bir farkındalık oluşturacak. Bu müthiş Türk girişimcisini yürekten kutluyorum. 

EKOVİTRİN ARTIK TÜRKÇE VE İNGİLİZCE
15’inci yayın yılına giren Ekovitrin, özel dosya, araştırma, söyleşi ve haberlerin özetini artık İngilizce olarak da yayınlıyor. İlk yayınımızı geçtiğimiz ay başlattık. Ekovitrin, bu ay da dopdolu bir içerikle Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanıyor. Hedefimiz şimdilik özet olarak verdiğimiz İngilizce yayınımızı daha da geliştirmek. Bu ay idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın okuyucularımıza, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini dilerim. 

Saygılarımla...