Galatasaray'da 26 Mart'ta düzenlenen Olağan Mali Genel Kurul'un ardından Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmemiş ve camia seçim sürecine girmişti. 

İstinaf mahkemesi, Galatasaray'da yarın yapılması beklenen seçimli genel kurula tedbir kararı koydu. Davacı Fırat Develioğlu'nun tedbir isteminin devamına karar verdi.

'Galatasaray bu seçimi yapmalı!'

Galatasaray Divan Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Ziyal konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında;

Galatasaray Camiası, tüm bileşenleri ile, 48 saatten az süre kalmış iken, seçim sürecinde değişiklik yapılması ile oluşabilecek çok faktörlü hasarı, kamuoyuna ve yetkililere her mecra ve sosyal enstrümanı kullanarak anlatmalı… Galatasaray bu seçimi yapmalı!

"Gelinen noktadan sonra Galatasaray seçimi herhangi bir şekilde iptal olur ve ötelenir ise, bu süreç camiayı çok yorar!" ifadelerine yer verdi.

Öztürk: 'Umarım aramızda böyle bir ahlaksız yoktur'

Galatasaray Başkan adaylarından Metin Öztürk ise İbrahim Ziyal'ın paylaşımına cevap verdi. Öztürk, "İbrahim Hocam umarım aramızda böyle bir ahlaksız yoktur" diyerek seçimin iptali konusuna sert bir dille değindi.

Metin Öztürk'ten sert sözler

Galatasaray’da seçimin iptal olmasının ardından Başkan Adayı Metin Öztürk kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray’ın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza." ifadelerini kullandı.