Gecede milli takıma yönelik övgü dolu mesajlar verilirken, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Koç Topluluğu’nun A Milli Kadın Voleybol Takımı’na 1 milyon euro destek sağlayacağını açıkladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın üst üste elde ettiği tarihi başarılar, İstanbul’da düzenlenen özel gecede kutlandı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Filenin Sultanları’nın oyuncuları ve teknik ekibini Abdülmecid Efendi Korusu’ndaki Telezzüz’de ağırladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da katıldığı buluşmada, milli takımın uluslararası arenadaki başarılarının yanı sıra kadın voleybolunun geleceği ve sporcuların genç nesillere verdiği ilham konuşuldu.

Gecenin sürprizi: 1 milyon euroluk destek

Buluşmanın en dikkat çeken gelişmesi, Koç Topluluğu’nun milli takıma sağlayacağı 1 milyon euroluk destek oldu.

Fon soruşturmasında Meclis komisyonu kurulacak mıi? AK Parti'den dikkat çeken açıklama
Fon soruşturmasında Meclis komisyonu kurulacak mıi? AK Parti'den dikkat çeken açıklama
İçeriği Görüntüle

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, gecede yaptığı konuşmada Koç Topluluğu’nun A Milli Kadın Voleybol Takımı’na 1 milyon euro destek vereceğini duyurdu.

Üstündağ, Türk voleybolunun bugün ulaştığı noktada sporcular ve teknik ekibin emeğinin yanı sıra uzun yıllara dayanan kurumsal desteklerin de önemli olduğunu vurguladı.

TVF Başkanı, Koç Topluluğu şirketlerinin yıllardır Türk voleybolunun ve milli takımın destekçileri arasında bulunduğunu belirterek, açıklanan 1 milyon euroluk katkı için Rahmi M. Koç, Ömer Koç, Ali Koç ve Koç Topluluğu’na teşekkür etti.

Ömer Koç’tan Filenin Sultanları’na övgü

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da gecede milli voleybolculara yönelik dikkat çeken mesajlar verdi.

Filenin Sultanları’nın yalnızca kazandıkları kupalarla değil, gençlere ve özellikle genç kızlara verdikleri ilhamla da önemli bir rol üstlendiğini belirten Ömer Koç, milli oyuncuları tebrik etti.

Koç, Koç Topluluğu olarak OPET ve Arçelik üzerinden milli takımın yanında olmaktan duydukları gururu dile getirirken, verilen desteğin Türk kadınına ve kadın voleybolunun geleceğine duyulan inancın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Eda Erdem: Başarıların arkasında büyük bir ekip var

Milli takım kaptanı Eda Erdem Dündar ise elde edilen başarıların yalnızca sahadaki oyuncuların çabasıyla gelmediğine dikkat çekti.

Federasyon, teknik ekip, aileler, taraftarlar ve sponsorlardan oluşan büyük bir ekibin milli takımın yanında olduğunu belirten Eda Erdem, Koç Topluluğu’na ve uzun süredir Türk voleyboluna destek veren OPET ile Arçelik’e teşekkür etti.

Milli kaptan ayrıca, Filenin Sultanları’nın elde ettiği başarıların çocuklara ve genç kızlara ilham vermesinin kendileri açısından kupalar kadar önemli olduğunu vurguladı.

Filenin Sultanları 2026’ya iki kupayla damga vurdu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 yılında Türk sporunun en önemli başarılarından ikisine imza attı.

Milliler, temmuz ayında oynanan Voleybol Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Ardından Avrupa Şampiyonası’nda da zirveye çıktı.

6 Eylül’de İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan finalde İtalya ile karşılaşan Filenin Sultanları, iki kez geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazanarak üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Böylece 2026 sezonunu iki büyük kupayla tamamlayan milli takım, Türk voleybolunun son yıllardaki yükselişini bir kez daha tescilledi.

Koç Topluluğu’nun açıkladığı 1 milyon euroluk destek de bu başarıların ardından kadın voleyboluna verilen kurumsal desteğin dikkat çeken örneklerinden biri oldu.