Hangimiz yaşam alanımızın bir köşesinde ya da odasında acı ya da tatlı hatıralar  yaşamadık ki? Mutfağımızda, oturma odamızda veya bahçemizde sevdiklerimizle geçirdiğimiz duygusal anlar ve hoş dakikalar bizi ister istemez satarken ya da kiralarken duygusal davranmaya itecektir.

Meslek hayatımda bir çok kez şahit olduğum bu bağ nedeniyle çoğu ev sahibi,  mülkünün pazarlamasında istem dışı başarısız teşebbüslerle karşı karşıya kalmıştır. Ciddi alıcı veya kiracı adaylarından gelen olumlu tekliflere farkında olmadan sırf bu nedenle olumsuz dönüşler yapmıştır.

Halbuki mesleki bilgi ve tecrübesi olan bir gayrimenkul danışmanı başta  dolandırıcılık, yanlış fiyatlandırma sebebiyle uzun süre satamama, düşük fiyatla pazara çıkma vb.  bir çok olumsuz riski bertaraf eder.

Satış ve kiralama süreçleri sandığınız kadar kolay ve olağanüstü keyifli bir süreç değildir. Emekli ve yeterince bu işe vakit ayırabiliyor olmanız süreci olumlu ve hızlıca tamamlayacağınız anlamına gelmeyecektir.

  • Söz verip de kapıda sizi dakikalar hatta saatlerce bekleten veya son dakikaya kadar gelemeyeceğini bildirmeyen adaylara karşı nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?
  • Mülkünüze karşı gelebilecek olası itirazlara karşı yeterince hazır mısınız?  O çok severek yaptığınız mutfağınızdaki dolap rengini beğenmeyen alıcı ya da kiracı adayına karşı ne kadar hoşgörülüsünüz?
  • Karşınıza çıkabilecek ulusal ve uluslararası adaylar ile nasıl anlaşacaksınız? Ortadoğu ve Orta Asya’dan her an kapınızın çalınabileceği bir alıcı pazarında siz bir yabancıya mülk satışı konusunda ne kadar tecrübe sahibisiniz?
  • Bir pazarlama ve reklam stratejiniz var mı? Nerelere hangi mecralara reklam vereceksiniz? Brandayı ben de asarım diyen kıymetli mülk sahibi, tüm bunların finansal maliyetine göğüs germeye ve bu işe zaman ayırmaya  hazır mısınız?
  • Her yıl yinelenen Gayrimenkul Kanunu ile alakalı ne kadar bilgi sahibisiniz?

Mutlaka yaşam alanınızda olumlu ya da olumsuz tecrübe yaşadığınız bir gayrimenkul ofisi olmuştur. Çoğunlukla yaşanan bu olumsuz algılar aslında hakkımızda haksız yere yaratılan bir önyargı oluşturmakta. Halbuki teşhisi ve tedaviyi yanlış uygulayan bir doktor yüzünden tedaviden vazgeçmeyeceğiniz

Savından yola çıkarsak günümüzde doğru bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmanın son derece önem arz ettiği ortaya çıkıyor.

Profesyonellik tecrübe ve bilgi birikimidir. Verdiğimiz sözleri tutmak ve taşınmazların en doğru fiyat ve en hızlı şekilde satılmasını ya da kiralamasını sağlamak bizler için önemlidir.