Penn Badgley’in hayatı

Penn Badgley, Netflix’te yayınlanan You dizisi ile geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Penn Badgley, 1 Kasım 1986’da Amerika’nın Baltimore Maryland’da dünyaya geldi. Lynne Murphy ve Duff Badgley’in oğlu olan Badgley, çocukluğunu Virginia ve Seattle şehirlerinde geçirdi. Babası Duff Badgley, gazete muhabirliği ve marangozluk yapmaktaydı. Aynı zamanda baba Badgley, Yeşil Parti’den New York valisi adayı oldu. Oyunculuk kariyerine Seattle Çocuk Tiyatrosuna katılarak başlayan Badgley, daha sonra çocuk radyosunda seslendirmeler yapmaya başladı.

Penn Badgley’in oyunculuk kariyeri

Penn Badgley’in oyunculuk kariyeri öncesi müzik alanında da faaliyetleri nedeniyle hızlı gelişmedi. 1990’lı yıllarda şarkıcı olmak isteyen Penn Badgley, 1998 yılında ilk pop single’ını çıkardı. Müzik kariyerinde aradığını bulamayan Penn Badgley, 2000’li yıllarda oyunculuk kariyerinin üstüne gitti. 1999 ve 2000 yıllarında Mario oyunlarında seslendirme yapan Badgley, Will & Grace adlı dizinin bir bölümünde yer aldı. Ardından farklı TV Şovlarında boy gösteren yıldız isim, oyunculuktan ilk ödülünü Şansölye Philip karakteri ile aldı.

Kişisel Hayatı

You dizisinin Joe Goldberg karakterine hayat veren Badgley, özel hayatında futbol düşkünüdür. Aynı zamanda LGBT haklarına da destek veren isim, occupy Wall strett eylemlerine katılacak kadar da aktivist bir karaktere sahiptir. Öyle ki Obama’nın Amerikan Başkanlığına aday olduğu dönemde Obama’ya oy verdiğini açıklamıştı. Aynı zamanda Penn Badgley’in Obama yanlısı politik reklamlarda da boy gösterdi. Kızıl Haç hizmetlerini tanıtan ünlü isimler arasında da yer alan Badgley, Ulusal Ünlüler kabinesinde de yer aldı. Büyük futbol hayranı olan Badgley, 2018 ve 2022 Dünya Kupası’nı Amerika Birleşik Devletleri’ne getirmek için de Brad Pitt ile özel bir çalışma gerçekleştirdi.

Penn Badgley ve You dizisi

Oyunculuk kariyerinde ivme yakalayan Badgley, Gossip Girl dizisinde parladı. Yakın dönemde ise  ilk olarak Lifetime’da yayınlanan You dizisi ile dikkatleri çekti. Joe Goldberg karakteri ile ön plana çıkan oyuncu, dizinin daha sonra Netflix’e transfer olmasıyla birlikte uluslararası bir boyutta üne ulaştı. Elizabeth Lail ile başrollerini paylaştığı You dizisi Netflix’te elde ettiği başarı ile yeni sezon onayı almayı da başarmıştır. Dizinin ikinci sezonunda Victoria Pedretti ile başrolleri paylaşacak olan Penn Badgley’in kariyeri You dizisi ile birlikte üst seviyeye çıkmıştır.

Penn Badgley evli mi?

Penn Badgley, 2014 yılında ünlü şarkıcı Domino Kirke ile hayatını birleştirdi. New York’ta evlenen ikilinin aslen Domino Kirke’ün oğlu olan Cassius’un da üvey babasıdır.

Penn Badgley kaç yaşında?

1 Kasım 1986 doğumludur. 32 yaşındadır.

Penn Badley instagram hesabı : @pennbadgley