Açıldığı günden itibaren 5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na bahar mevsimi müjdeyle geldi.
Kendileri için ayrılan özel alanda yere yatan anne zebra, 1-1,5 saat içerisinde yeni yavrusunu dünyaya getirdi. Ziyaretçilerin meraklı bakışları arasında gerçekleşen doğum sonrasında bir süre yerde yatan yavru zebra, annesinin yardımının ardından ayağa kalkarak hareketlendi.

2013 yılında İsrail'den getirilen zebra ailesinin birey sayısı, doğumla birlikte dörde yükseldi.

Doğal Yaşam Parkı’nda doğan ilk zebra olma özelliği taşıyan minik yavru, sevimli hareketleri ve yaramazlığıyla Madagaskar animasyon filminin zebra karakteri 'Marty'e benzetildi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, parktaki doğumların başladığını, 3 olan zebra sayısının 4'e yükseldiğini belirtti. Doğan zebranın cinsiyetini yanına yaklaşamadıkları için bilemediklerini ifade eden Afşin, "Zebramızın doğmadan önceki durumunu bildiğimiz için uygun koşullarda belli noktalara yataklık ot koyduk ki doğumu gerçekleştirir diye düşündük. Fakat anne içgüdüsel olarak kendisi uygun bulduğu yere yatmaya başladı daha sonra doğum başlamış oldu. 1-1,5 saatlik süreç içinde ziyaretçilerimizin gözü önünde doğumu gerçekleştirdi" diye konuştu.