İşçiler, daha önce verilen ödeme sözlerinin yerine getirilmediğini savunarak Tommy Hilfiger’a çağrıda bulundu.
Atamay Tekstil’de çalışırken fabrikanın kapanmasıyla işsiz kalan ve alacaklarının tamamını alamadıklarını belirten işçiler, hak arayışlarını sürdürüyor. İşçiler, 4 Ekim Pazar günü İzmir, İstanbul ve Ankara’daki Tommy Hilfiger mağazaları önünde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.
İzmir’deki eylemin adresi İstinyePark AVM’deki Tommy Hilfiger mağazası önü olurken, İstanbul’da Cevahir AVM, Ankara’da ise Armada AVM önünde işçiler bir araya geldi.
Atamay Tekstil’de ne olmuştu?
Tommy Hilfiger için üretim yapan Yeşim Tekstil’in fason firması Atamay Tekstil’in İzmir Buca’daki BEGOS’ta bulunan fabrikası, işçilerin aktardığına göre 2024 Aralık ve 2025 Ocak döneminde “iş yok” gerekçesiyle kapatıldı.
Fabrikanın kapanmasının ardından bazı çalışanların maaş, kıdem ve ihbar tazminatları ile kullanılmayan yıllık izin ücretlerini alamadığı belirtildi.
İşçiler, Patronların Ensesindeyiz (PE) Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı ile birlikte haklarını almak için mücadele başlattı.
Bu süreçte ilk gruptaki 34 işçi, yürüttükleri mücadelenin ardından Nisan 2026'da alacaklarının tamamını aldıklarını açıkladı. Ancak ikinci gruptaki işçilerin haklarına ilişkin mücadele devam etti.
“Ödeme sözü tutulmadı” iddiası
İşçiler, Tommy Hilfiger yetkilileriyle yapılan görüşmelerde haklarının ödeneceğine ilişkin kendilerine söz verildiğini ancak sürecin sonuçlanmadığını savunuyor.
İşçilerin aktardığına göre süreçte yıllık izin ücretleri konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ödemeler tamamlanamadı. Bazı kaynaklarda yıllık izin alacaklarının toplam alacağın yaklaşık yüzde 6’sını oluşturduğu iddiası yer aldı. Bu nedenle işçiler yeniden eylem kararı aldı.
“Biz onların servetlerini büyüttükçe ekmeğimiz küçüldü”
İzmir İstinyePark’taki eylemde Atamay Tekstil işçileri adına konuşan Ayşe isimli işçi, fabrikanın kısa sürede kapatıldığını ve çalışanların ücret ve tazminatlarının ödenmediğini söyledi.
Ayşe, tekstil sektöründe çalışanların düşük ücretlerle ağır çalışma koşulları altında çalıştırıldığını savunarak, yıllarca Tommy Hilfiger ve Yeşim Tekstil için üretim yaptıklarını ifade etti.
İşçi temsilcisi, yaşadıkları süreci özetlerken, “Biz onların servetlerini büyüttükçe onlar bizim ekmeğimizi küçülttüler” ifadelerini kullandı.
İşçiler, alamadıkları ücret ve tazminatların kendileri açısından günlük yaşam giderleri ve ailelerinin ihtiyaçları bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.
Tommy Hilfiger mağazaları için eylem mesajı
Eylemlerde işçiler, alacakları ödenene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.
Patronların Ensesindeyiz Ağı temsilcileri de Tommy Hilfiger mağazalarının işçiler açısından eylem alanı olmaya devam edeceğini belirtti. İstanbul’daki açıklamada, hakların ödenmemesi halinde farklı mağazalarda da eylemlerin sürdürüleceği mesajı verildi.
Bu, işçilerin Tommy Hilfiger mağazaları önündeki ilk eylemi de değil. Mart 2026’da benzer bir süreç yaşanmış, üç kentte planlanan eylemler öncesinde Tommy Hilfiger’ın bağlı olduğu PVH Group’un taleplerin karşılanması amacıyla SGK ile görüşmeye başladığı işçilere aktarılmıştı.
Nisan ayında ise ilk gruptaki 34 işçi, mücadele sonucunda tüm alacaklarını aldıklarını duyurmuştu.
İşçiler mücadeleyi sürdürecek
Son eylemle birlikte Atamay Tekstil’in kapanmasının ardından başlayan işçi mücadelesi yeniden gündeme geldi.
İşçiler, ücret, kıdem ve ihbar tazminatları ile izin alacaklarının ödenmesini isterken, Tommy Hilfiger ve Yeşim Tekstil'e yönelik çağrılarını yineledi.
İşçiler, haklarının tamamını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.




