Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, hava savunma alanında yüksek tutarlı yeni bir sözleşme daha duyurdu.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında Hibrit Hava Savunma Sistemlerinin tedarikine yönelik toplam 2 milyar 460 milyon avro değerinde sözleşmeler imzalandı.
KAP’a bildirildi
ASELSAN’ın 5 Ekim 2026 tarihli KAP bildiriminde, söz konusu sözleşmelerin toplam tutarı 2.460.000.000 avro olarak açıklandı.
Yeni iş ilişkisinin 5 Ekim 2026 tarihinde başlaması öngörülürken, ASELSAN sözleşmelerin şirket cirosunu olumlu etkileyeceğini bildirdi.
KAP açıklamasında sözleşmelerin teknik ayrıntılarına, teslim edilecek sistemlerin adetlerine veya teslimat takvimine ilişkin ayrıca bir bilgi paylaşılmadı.
Hava savunmada peş peşe milyar avroluk anlaşmalar
ASELSAN'ın yeni sözleşmesi, şirketin son günlerde hava savunma alanında açıkladığı yüksek tutarlı anlaşmaların devamı oldu.
Şirket 2 Ekim'de yurt dışındaki bir son kullanıcıyla 488,5 milyon avroluk Hava Savunma Sistemleri ihracat sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu. Bunun yanı sıra 1 Ekim'de SSB ile uzun menzilli hava savunma sistemlerinin devam eden seri üretim projeleri kapsamında 1 milyar 8,5 milyon avroluk sözleşme açıklanmıştı.
5 Ekim'de açıklanan 2,46 milyar avroluk yeni sözleşmeyle birlikte ASELSAN'ın hava savunma alanındaki sözleşme trafiği son günlerde daha da dikkat çekici bir boyuta ulaştı.
ASELSAN'ın son anlaşması, şirketin savunma sanayii alanındaki üretim ve sipariş hacmi açısından da yakından takip edilecek gelişmeler arasında yer aldı.




