Hollanda merkezli Edelstaal Group’a bağlı Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Türkiye’nin turizmde marka olması gerektiğini kaydetti.

2016 ve 2017 yılının turizm sektörü açısından iyi geçmediğini belirten Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, 2018 yılından memnun olduklarını belirterek, 2019 yılından da umutlu olduklarını ifade etti. Turgut Torunoğulları, “Edelstaal Group olarak Avrupa’da iyi bir pazarlama ağına sahibiz. Müşterilerimize ve vatandaşlarımıza fiyatları normal tutarak taksitli satış yapmaya başladık. Özellikle Türk vatandaşlarımızdan ilgi gördük. Bir araştırma yaptık. Araştırma sonuçlarına göre, 28 üyeli Avrupa Birliği 510 milyon nüfusa sahip. 5 milyon 700 bin Türk’ün yüzde 47’si tatilini Türkiye’de geçiriyor, gençlerimiz başka ülkeleri tercih ediyor. Araştırmaya göre Ekim ayı sonuna kadar 2.8 milyon Türk tatil için Türkiye’yi tercih ederek 3.3 milyar Euro para bıraktı. Bir Avrupalı’nın ortalama kalış süresi 16 gün, kişi başı harcaması 590 euro. Türklerin ise kalış süresi 24 gün, ortalama harcaması 1175 euro” diye konuştu.

“FUARLARA DAHA ÇOK AĞIRLIK VERİLMESİ LAZIM”

İyi bir planlama ve tanıtımla 10 yıllık bir hedef koyarak bu rakamların çok daha yükseklere çıkartılabileceğine değinen Turgut Torunoğulları, “Fuarlara daha çok ağırlık vermek lazım. Avrupa’dan turizm bölgelerine direkt uçak seferleri devreye girdi. Fakat Amsterdam’a sefer olmaması Hollanda’daki Türkleri üzüyor” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DA KAZANDIĞIMIZI TÜRKİYE’YE YATIRIYORUZ”

Torunoğulları ailesi olarak, Avrupa’da kazandıklarını anavatan Türkiye’de turizm ve inşaat sektöründe yatırım yaparak değerlendirdiklerine dikkat çeken Turgut Torunoğulları, “Turizmde marka olmalıyız, kaliteli turistin gelmesi için çalışmalar yapmalıyız. Avrupa’daki gurbetçilerimize sahip çıkmalıyız, izinlerini anavatan Türkiye’de geçirmelerini sağlamalıyız” açıklamasını yaptı.