15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan kabus gibi gecenin ardından Türkiye’nin ufkuna demokrasi güneşi doğdu. Ordu içinde varlığı bilinen ve 1 Ağustos’taki Askeri Şura’da tasfiye edilmeleri mutlak olan FETÖ Mensubu bir grup subay ve askerin yaptığı darbe girişimi çok şükür halkımızın sağ duyusu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetin dirayetli tutumu sonunda başarısızlığa uğradı. Türkiye demokrasi yolunda gerçekten çok büyük bir tehlike atlattı. Gece saat 22’den sonra darbeciler kısa sürede olsa TRT’yi ele geçirip bir bildiri okutmayı başarsalar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara dökülen halk TRT ve havalimanı gibi kritik noktaları darbecilerin işgalinden kurtardı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu televizyonlara kritik saatlerde beyanat vererek darbecileri şiddetli bir biçimde kınadılar. 
TANKIN GÜCÜ, HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEDİ
Darbeci subayların Ankara’da Genel Kurmay Karargahı’nı ele geçirip Genel Kurmay Başkanı’nı rehin almaları tehlikenin büyüklüğünü gösteriyordu. Hava Kuvvetleri ve Jandarma Komutanlığı bünyesinde ağırlıklı olarak yuvalandıkları anlaşılan darbeci FETÖ mensupları ne yazık ki Türk Milleti’nin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar alçak olduklarını gösterdiler. Tabi ki en üzgün olduğumuz taraf darbe girişimi sırasında Polis ve sivillerden oluşan 248 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi oldu. Dileriz bu sayı daha fazla artmaz. Bu kahraman vatandaşlarımız tarihe demokrasi şehidi olarak geçtiler. Şehitlerimizin hepsine Allahtan Rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Darbe girişimi sırasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Milletvekilleri bombalar altında Meclis’i terk etmeyerek büyük bir kahramanlık örneği gösterdiler. Hepsi takdiri hak ediyor.
MEDYA DARBEYE KARŞI DEMOKRASİYİ SAVUNDU
AK Parti, CHP ve MHP’ li darbeye karşı çıkan ve Meclisi terk etmeyen tüm milletvekillerimizi can-ı yürekten kutluyoruz. Darbe girişimi sırasında özel televizyon kanalları büyük bir vatanseverlik örneği göstererek darbeye karşı birlikte hareket ettiler. Gazeteciler Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile canlı bağlantılar yaparak darbe girişimine karşı halkın ve hükümetin yanında yer aldılar. Meslektaşlarımızı da bu kahramanca tutumlarından dolayı kutluyoruz. Bağımsız Türk Yargısının mensuplarıda darbe girişiminde bulunanların tutuklanmaları için gerekli kararları çıkartılar. Aralarında ne yazık ki eski Hava Kuvvetleri Komutan'ında yer aldığı FETÖ mensubu darbeci  subaylar şimdi Türk Adaleti önünde yaptıklarının hesabını verecekler.
GAZİ MECLİSİN KAHRAMAN BAŞKANI
15 Temmuz gecesi saatler 02:00 gösterirken darbeci hainler Türk Milletinin düşmana karşı kullanmak için kendilerine emanet ettiği F-16 uçaklarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Cumhuriyet tarihinde ilk defa gerçekleşen bu elim olay darbeci hainlerin ne kadar akıl ve inanç yoksunu olduklarını beyinlerinin nasıl yıkandığını gösterirken meclis başkanımız İsmail Kahraman  bu kritik saatlerde Meclis'i terk etmeyerek 100'e yakın Millet Vekili ile birlikte gerçek bir kahramanlık örneği sergiledi. Meclis Başkanımız İsmail Kahraman bir ay önce 12 Haziran gecesi yapılan törende Ekovitrin Dergisi tarafından "SİYASET ONUR ÖDÜLÜ" 'ne layık görülmüş ve ödülünü almıştı. Ekovitrin'in Meclis Başkanımıza Siyaset Onur Ödülü vermek ile ne kadar isabetli bir iş yaptığı ortaya çıktı. Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ı ve bir çok partiden cesur Milletvekillerimizi cesur ve vakur tutumlarından dolayı tebrik ediyoruz.
ŞİMDİ EKONOMİDE SEFERBERLİK DÖNEMİ
Rusya ve İsrail ile ilişkileri düzeltme yoluna girdiğimiz günlerde Pensilvanya’dan Türkiye’nin istikrarını bozmak için girişilen darbe amacına ulaşamadı. Şimdi yaraları sarma ve ekonomide hızlı bir toparlanma için adeta seferber olmamız gerekiyor. Gerek ihracatta gerekse bu yıl büyük kayıp yaşadığımız turizmde henüz umutlarımızı kaybetmiş değiliz. Sonbahar ile birlikte yılın son dört ayında üretim, ihracat ve turizmde hızlı bir toparlanma yaşamamız gerekiyor. Hep birlikte ülkemizin parlak geleceği için el ele vermemiz gereken dönemdeyiz.

Her şey Türkiye için.