Kastamonu'dan Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'a getirilen 1300 kilogram ağırlığındaki "Osman" adlı tosun, 20 bin liraya satışa çıkarıldı.
Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Çakıroğlu köyünde besicilik yapan Erdal Namlı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alibeyköy'deki kurban satış ve kesim yerinde satışa çıkardığı "Simental" cinsi 2 yaşında 1300 kilogram ağırlığındaki tosunu "Osman", büyüklüğüyle dikkati çekiyor.

Satış alanındaki tosunların ağırlıkları 400-500 kilogram arasında değişirken, tosun "Osman" heybetiyle onların arasından kolaylıkla fark ediliyor.

"Osman"ın gördüğü ilgiden son derece memnun olan Erdal Namlı, düşünüldüğünün aksine "Osman"ın aşırı beslenmediğini, her besi hayvanında olduğu gibi sabah, öğle ve akşam saatlerinde yemlendiğini söyledi.

Namlı, "Osman"ın iriliğinin tamamen cinsinden kaynaklandığını ve daha önce de büyük tosunlar yetiştirdiğini anlatarak, "Alıcılar gelmeye başladı. Satışından umutluyum. 17, 17,5 bin lira veren var ama ben 20 binden liradan aşağı satmam" dedi.

Erdal Namlı, "Osman"ın normalde çok sinirli bir tosun olduğunu, memleketteki ahırda bile kendisini sevdirmediğini ancak kurban pazarında sürekli insanlarla iç içe olduğu için eskisi kadar asabi davranmadığını ifade etti.