Türkmenistan'ın gelişiminde önemli role sahip Türk firmaları ve yaptıkları çalışmalar, Ekovitrin Global özel ekinde, "ATAVATAN TÜRKMENİSTANʼDA 3. KALKINMA DÖNEMİ" başlığıyla geniş yer aldı.

Türkmenistan Özel Eki Okumak için Tıklayın!

NATA HOLDİNG DÜNYANIN EN BAŞARILI İNŞAAT FİRMALARI ARASINA GİRDİ

Nata Holding, beton boru ve prefabrike imalatlar, enerji, inşaat, madencilik, proje geliştirme ve gayrimenkul yatırım, yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir şirketler topluluğu. 1995 yılı itibari ile faaliyet alanları birbirini destekleyen grup şirketleri halini alan Nata Holding, gerçekleştirdiği tüm projelerde toplam kalite yaklaşımını benimseyerek, iş sağlığı ve güvenliğine duyarlı, çevreye saygılı, iyileştirme ve geliştirme hizmetleriyle fark yaratan, güvenilir, rekabet üstünlüğü ile müşteri tatminini sağlayan bir şirket olma prensibiyle çalışıyor.

FARKLI PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Etkin ve verimli olabilmenin tek şartının insan kaynağının doğru kullanılması olduğunu düşünen grup bünyesinde Türkiye’de 523, yurt dışında ise 5 bin 500 personel çalışıyor. Türkmenistan’ın 5 ayrı eyaletinde 180 karayolu köprüsünü 500 günde tamamlayarak yurt dışında da ismimizi duyurmayı başaran Nata Holding, yarım yüzyıla yaklaşan deneyimi ile farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, “Gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde toplam kalite yaklaşımını benimseyerek, iş sağlığı ve güvenliğine duyarlı, çevreye saygılı, iyileştirme ve geliştirme hizmetleriyle fark yaratan, güvenilir, rekabet üstünlüğü ile müşteri tatminini sağlayan bir yapı olmak amacıyla çalışıyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarla farklı projeler gerçekleştiren Nata Holding, dünya inşaat firmaları arasında yer almayı başardı. Nata Holding, kurumsal ilke ve değerlerine bağlı, dürüstlükten asla ödün vermeyen, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan, iş ahlakının gereklerine her zaman uyan, etik değerleri önemseyen, çalışanlarının, tedarikçilerinin, iş ortaklarının çıkarlarını gözeten, yeniliğe, değişime ve gelişime açık, iş birliği içerisinde ve çözüm odaklı çalışan büyük bir aile” dedi.

TÜRKMENİSTAN’DAKİ PROJELER

180 günde tam 500 köprü inşa ederek Nata Holding, Türkmenistan’da ‘Köprülerin Fatihi’ unvanını kazandı. Ahal, Balkan, Daşoğuz, Lebap ve Merv eyaletleri başta olmakla beraber, toplam 10 bin 800 metre uzunluğunda köprü inşa eden Nata, 500 günde 180 adet köprü, başka bir deyişle 2.5 günde 1 köprü inşaa ederek bir rekora imza attı.

SERDAR KÖPRÜSÜ

320m uzunluk. n Öngerme kirişli 13*24 m açıklık fore kazık ile zemin iyileştirme.

GÖKÇE KÖPRÜSÜ

57.5 – 110 – 57.5 uzunluk ile eğik, gergin, askılı çelik köprü.

ARZU KÖPRÜSÜ

150 m uzunluk n 2.250 ton çelik konstrüksiyon köprü.

BABADURMAZ KÖPRÜSÜ

Ahal eyaleti Akbuğday bölgesi Babadurmaz köyündeki Karakum deresi üzeri karayolu köprüsü projelendirmesi ve inşaatı.

DAŞOĞUZ KÖPRÜSÜ

Daşoguz şehrindeki Bitarap caddesi Uğrundaki Şavat Kanalı Üzeri karayolu köprüsünün projelendirilmesi ve inşaatı.

BEREKET TREN GARI

Kızılyaka-Bereket-Etrek yeni demiryolu hattı üzerinde.

2 katlı, 100 kişilik gar binası.

Yük ve yolcu trenleri için kabul-sevk hattı ve ayırma hattı.

Tren hareketlerinin kontrol edilmesi için otomatik blok sistemleri.

Tepe otomatik santralizasyonu.

Serhatyaka İstasyonu elektrik santralizasyonu ile birleşik 50 kişilik tek katlı gar binası.

50 kişilik tek katlı otel binası ve 40 kişilik lokomotif ekipleri için dinlenme evi.

BEREKET DEMİRYOLU VE SİNYALİZASYON ÇALIŞMALARI

23km tren hattı ve sinyalizasyonu

ENER-İ NAKİL HATTI İNŞAATI

ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN’DAN ALDI

Dünya çapında referans alınan inşaat sektörü dergisi ENJʼın Engineering Neos Jecord!, her yıl müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayımladığı Dünyanın En Büyük 2-0 Mluslararası Müteahhidi Listesiʼnde NATA Holding de yer aldı. NATA Holdingʼin, ʻYurtdışı Müteahhitlik hizmetleriʼ ödülünü Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanʼdan aldı.

10 kW 131 km linye enerji nakil hattı.

234 km 110 kW enerji nakil hattı ve şalt sahaları.

234 km demiryolu sinyalizasyonunun yapılması ve işletmeye alınması.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMALARI

Yolların modernizasyonu, köprülü kavşak, üst geçitler ve çevre düzenlemelerinin projelendirilmesi, inşaatı.

Yollar üzerindeki mevcut su ve kanalizasyon, mühendislik şebekelerinin demontajı, yenilerinin döşenmesi.

NYYAZOW YOL ÇALIŞMASI

Aşgabat şehirindeki Bitarap Türkmenistan anayolundan Köroğlu Caddesi’ne kadar uzunluğu 2 bin 100 m olan Türkmenistan’ın kahramanı Atamuray Niyazov Caddesi’nin Rekonstrüksiyonu Mollanepes ve Seyidi Caddesi kavşağında yeraltı otomobil geçidi ve 3 adet yaya alt geçidinin projelendirmesi ve bitişik yerlerin çevre düzenlemesi dahil inşaatı ayrıca su ve kanalizasyon şebekelerinin sökülmesi ve yenilerinin inşa edilmesi.

10. YIL ABADANCILIK YOL ÇALIŞMASI

Aşgabat şehrinde 10 Yıl Abadancılık ve Andalip caddelerinin kesişiminde yer altı karayolu geçidi, 2 adet yaya alt geçidi, elektrik, sinyalizasyon, mobese güvenlik sistemlerinin kurulması ve genel alt yapı işlerinin projelendirilmesi ve yapımı.

BEREKET ETREK DEMİRYOLU KÖPRÜLERİ (13+2 ADET)

Bereket-Etrek Demiryolu’nun KızılkayaBereket-Etrek bölgesinde 13 adet demiryolu köprüsünün proje ve yapım işlerinin gerçekleştirilmesi.