Sarıyer’de yol yardım aracı, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak bir evin bahçesine yuvarlandı. Aracın sürücüsü kazadan şans eseri burnu bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, sabah 09.30 sıralarında Baltalimanı Mahallesi Koru Üstü Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol yardım aracı sürücüsü otomobiliyle yokuş aşağı inerken kar nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç bir süre kaydıktan sonra yolun sağında bulunan bir eve ait bahçeye yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre yükseklikten bahçeye düşen yol yardım aracı ters döndü. Durumu gören vatandaşlar sağlık ekiplerine haber verdi.

Ters dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı

Aracın içindeki sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı vatandaşa ilk müdahaleyi yaptı. Yol yardım aracı sürücüsünün kazadan burnu bile kanamadan kurtulduğu öğrenildi.

“Onu camdan zorla çıkardık, kapılar kilitliydi”

Mahalle sakini Mustafa Küçük, “Sabah saat 9.30-10.00 arasıydı. Vatandaş yukarıdan aşağı geldi ve aracı durduramadı. Kar vardı. Kardan dolayı uçtu. Biz müdahale ettik, onu camdan çıkardık. Zorla çıkardık çünkü kapılarda otomatik kilit vardı. İçeride bir kişi vardı. O da şok yaşadı, bir süre kendine gelemedi. Biz onu teselli ettik. Şu an durumu iyi, ambulans da geldi” dedi.