Manda yoğurdu içeriğindeki besleyici proteinler, vitaminler ve düşük kalorili olması nedeniyle birçok kişinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Manda yoğurdunun mucizevi etkileri, faydaları ve manda yoğurdunun az bilinen şifalı kaynağı özellikleri haberimizde...

MANDA YOĞURDUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Manda yoğurdu, yüksek enerji sağlamaktadır; bu nedenle manda yoğurdu tükettiğinizde gün boyunca canlı ve zinde olabilirsiniz.

Yoğun bir kıvama sahip olan manda yoğurdu, bu özelliği sayesinde doyurucudur.

B12 vitamini açısından zengindir.

Doğal antibiyotik özelliği bulunmaktadır.

Kalp sağlığına iyi gelmektedir.

Manda yoğurdunun içeriğinde yer alan probiyotikler, anti kanserojen özellik sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre manda yoğurdunun kanseri %80 oranında engellediği görülmektedir.

Manda yoğurdu sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Laktoz oranı düşük olduğundan, alerjisi olan bireyler de rahatlıkla tüketebilmektedir.

A vitamini açısından zengin olduğu için katarakt gibi göz hastalıkları önlemektedir.

Manda yoğurdu özellikle de kırmızı et tüketmeyen bireyler için mantardan sonra en ideal besin olarak bilinmektedir.

Manda yoğurdu içerisinde yüksek oranda B12 vitamini barındırması sayesinde sinir sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olmaktadır.

Hafızayı güçlendirmesiyle bilinen B12 vitamini, konsantreyi de güçlendirmektedir.

Sindirim sorunlarını ortadan kaldıran manda yoğurdu, florası düzgün olan bireylerde vitamin ve mineral enzimlenmesinin daha kolay olmasını sağlamaktadır. Bu sayede kansızlık gibi hastalıkları engelleyerek saç dökülmesi, dengesiz kilo alıp verme gibi sorunların da hızlıca önüne geçmektedir.

Manda yoğurdu ile parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunların yanı sıra sivilcelerin de azalmasına yardımcı olan manda yoğurdu, gözaltı morluklarına da iyi gelmektedir.