Sosyal medyada yayınlanan bir video izleyenlerin tepkisini çekti.

Caddede yürüyen yaşlı bir adama yaklaşan kişi, "Amcacım yaş kaç sokakta geziyorsun?" diye sözlerine başladı.

Yaşlı adam soruyu soran kişiye yaklaşarak, "Hastaneye geldim. Eve dönüyordum otobüse almadılar" dedi.

Bu sözlerin ardından "Bu seferlik ceza kesmiyorum, lütfen evde kal amca" diyen ve tavırlarından yaşlı adamı ti'ye aldığı anlaşılan kişi büyük tepki aldı.

Daha sonra videoyu çeken şahıs yeni bir paylaşımda bulunarak özür diledi.

Öte yandan, yaşlı adamın 'Otobüse almadılar' sözleri dikkat çekti. Korona virüs tedbirleri nedeniyle alınan bazı kararlar nedeniyle ülkede birçok ileri yaştaki vatandaşın perişan olduğu eleştirileri de beraberinde getirdi.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır” ifadelerine yer verdi.

İŞTE TEPKİLERDEN BAZILARI

- Yazık gerçekten ne desem bilemiyorum. Adam güzel güzel açıklıyor durmadan lafını kesmesine mi polisim diye kandırılmasına mı otobüs beni almadı derkenki mahcubiyetine mi üzülsem bilemiyorum. Bu da bir suç ve cezasız kalmamalı. #videoyukaldır

#videoyukaldır video izlerken gözlerim doldu gerçekten ve bununla dalga geçilmesi devlet zaten gerekli önemleri aldı sana mı düştü yaşlılarımızı uyarmak.

Onuru ve haysiyeti olan kişiler yaşlılar üzerinden etkileşim kasmaz ve o videoları silerler. O insanların aileleri, torunları ve yakınları var! #videoyukaldır

Yaşını beşe katlayan adamın sesini titreterek mizah çıkaracağını zannedecek kadar zavallısın, küstahca soruna eğilip bükülerek cevap veren adamı dinlemeye dahi tenezzül etmeyecek kadar nezaketten bihabersin.Sen toplumlar için en öldürücü virüsten daha tehlikelisin #videoyukaldır

Yüzündeki o ifadeden dolayı gözüme gram uyku girmiyor. #videoyukaldır

Sevgili genç kardeşlerim lütfen büyüklerimize karşı saygımızı kaybetmeyelim, onları incitmemeye gayret edelim. Eğer siz de paylaştıysanız, lütfen o söz konusu #videoyukaldır'ın.

Büyüklerimize yönelik yapılan onur kırıcı bütün videoları kaldırın. Lütfen #videoyukaldır 

VİDEOYU ÇEKEN GÖZALTINA ALINDI

Ankara’da yaşlı bir adamla dalga geçilen ve sosyal medyada büyük tepki çeken video ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Polis ekipleri, videoyu çeken kişiyi gözaltına aldı.

BAKANLIK KONUYA EL ATTI, İHSAN AMCA'DAN ÖZÜR DİLENDİ

İçişleri Bakanlığı, yaşlı bir adamla dalga geçilen ve sosyal medyada büyük tepki çeken video sonrası harekete geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tepki çeken videoyu paylaşan kişinin gözaltına aldı. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, videoda yer alan yaşlı adamla telefonda görüştü.

İçişleri Bakanlğı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara İl Emniyet Md. ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı Videoya çektiği İhsan Amcamızı Kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik.”