Türkiye zeytin ve zeytinyağı pazarında 25 yıldır kaliteli ürünleri tüketicisiyle buluşturan Fora Zeytin’e perakende sektörünün öncüsü Migros’tan çok özel bir ödül geldi.

Migros her yıl düzenli olarak müşterilerine sunduğu ürünlerin kalitesini dünya standartlarında denetliyor. Tedarikçilerine uyguladığı kalite standartları denetimlerinde gıda güvenliğinin yanı sıra çevre yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda da kontroller gerçekleştiriyor.

2018 yılı denetimlerinde %99.9 puan alan Fora Zeytin, Migros Kalite Yıldız Altın Ödüle layık görüldü. Fora Zeytin ödül alan tedarikçiler arasında bu ödüle layık görülen tek zeytin üreticisi oldu.

Ödülü İyi Gelecek Festivali’nde Migros Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu’dan alan Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı, “Tedarikçi seçimine büyük önem veren Migros ile kurulduğumuz günden beri işbirliği içinde olmanın gururunu yaşıyoruz. Migros’un kendi sektöründeki yeri ve önemi tartışılmaz. Migros’un örnek tedarikçilerinden biri olarak gösterilmenin ne anlama geldiğini tüketicilerimizin de bilmesini istiyoruz. Migros İyi Gelecek Festivali’nde Fora Zeytin’e sunulan bu altın ödülü büyük bir mutlulukla kabul ettik“ şeklinde konuştu. 

Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı - Migros Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu

Fora Zeytin Hakkında:

Fora Zeytin’in yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı ürünleri Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan son teknoloji ile donatılmış tesislerinde üretilmektedir. Dünyanın en büyük zeytin işleme tesislerinden biri olan fabrika 1994 yılında kurulmuştur. Fora, yüksek kalite zeytinleri Türkiye’nin en iyi zeytin yetiştiren bölgelerinden seçmektedir. Toplandığı gibi fabrikaya gelen zeytinler, ileri teknoloji ile işlenerek, tüm tazeliği ve enfes tadı ile hijyenik olarak sofralara ulaşmaktadır. Çevre ve sağlık sorumluluğu Fora Zeytin’in birinci önceliğidir. Zeytin ürünlerinin yanında Fora; lezzet, sağlık ve güven arayanlar için sınırlı miktarlarda Natürel Sızma Zeytinyağı da üretmektedir.