Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi, Sancak Mahallesi’nde bulunan Bisiklet ve Kaykay parkı ile 11 mahalle parkının açılışını yaptı. Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bisiklet ve Kaykay parkından 5 yaş üstü tüm vatandaşlar yararlanabilecek. Mahallaye yeni bir görünüm kazandıracak olan parkta amatör bisikletçilerin yanı sıra profesyonel sporcuların da hareketlerini sergileyebileceği şekilde dizayn edildi. Tamamı 7 bin 785 metrekare olan Sancak Bisiklet ve Kaykay Parkı’nda 5 bin 485 metrekare yeşil alan yer alırken spor severler için ise 366 metre koşu yolu yapıldı.

Selçuklu yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Selçuklu Belediyesi’ne ait çocuk parkları, mahalle parkları, kent parkları, kent korulukları ve pasif yeşil alanlarla birlikte Selçuklu’da kişi başına yaklaşık 14 metrekare yeşil alan düşüyor.

Sancak Bisklet ve Kaykay Parkı’nda gerçekleşen açılışa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Übeyit Aça, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri ile belediye başkan yardımcıları, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Sancak Mahalle Muhtarı Emel Uçar ve vatandaşlar katıldı.

“KONYA’NIN İLK BİSİKLET PARKURU OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR”

Böyle bir parkı ilçeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak tüm mahallelerimizde hemşehrilerimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda hizmet ve yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yapımını tamamlamış olduğumuz yatırımlarımızın açılışlarını da birer birer gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8 bin metrekare alana sahip Selçuklu Bisiklet ve Kaykay Parkımız, bisiklet kenti olan Konya’mızda hizmet verecek ilk bisiklet parkuru olma özelliği taşıyor. Yapımı bir milyon 200 bin TL’ye mâl olan parkımızda 70 metre ve 350 metre olmak üzere iki adet parkur, 366 metre koşu ve yürüyüş yolu ile seyir tepesi yer alıyor” şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Buhara Mahallesine kazandırılan Buhara Sosyal Tesisi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

BUHARA SOSYAL TESİSİ DUALARLA AÇILDI

Selçuklu Belediyesi tarafından Buhara Mahallesinde yapımı tamamlanan Buhara Sosyal Tesisi düzenlenen törenle açıldı. İçinde yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odalarının yanı sıra emekli lokali bulunan tesis, Buhara Mahallesi’ne değer katacak.

Buhara Sosyal Tesisi açılışına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Çetin Mungan, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, Selçuklu Muhtarlar Derneği Mustafa Avcıoğlu, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve Buhara Mahallesi sakinleri katıldı.

 Konya’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret ederek teknik bilgiler aldı.

“AÇILIŞLARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ”

Selçuklu’da hizmet kalitesini artırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak hemşehrilerimizin istekleri, talepleri ve beklentileri doğrultusunda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay yoğun bir açılış dönemi geçirmiştik. Bu ay da bu açılışlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bugün burada, Buhara Mahallemize kazandırdığımız ve yaklaşık 4 ay önce vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan ancak pandemi sürecinden dolayı açılışını ertelediğimiz sosyal tesisimizin resmi açılışını hep birlikte yapmak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ’NE TAM NOT

Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılarak Konya’da şehrin cazibe merkezlerinden olan ve ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi uluslararası arenada da örnek olmaya devam ediyor. Son olarak Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi tarafından ziyaret edilen Konya Tropikal Bahçesi yine tam not aldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın eşlik ettiği ziyarette büyükelçi bahçe hakkında teknik bilgiler alarak Pakistan’da da Tropikal Kelebek Bahçe örneğinin uygulanabileceğini ifade etti. Ziyaretleri sebebiyle Büyükelçiye teşekkür eden Başkan Pekyatırmacı, “İki ülke arasında tarihten bu yana gelen kadim bir dostluk var. Biz de sayın Büyükelçi Muhammed Syrus Sajjad Qazi’yi Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve belediyemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk” dedi.

SELÇUKLU’DA KİŞİ BAŞINA 14 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde 45 bin metrekare yeni yeşil alanı Selçuklu’ya kazandıran Selçuklu Belediyesi toplamda yeşil alan miktarını 8 Milyon 676 bin 180 metrekareye çıkardı. 662 bin 808 nüfusa sahip olan Selçuklu’da yeni yapılan parklarla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise yaklaşık 14 metrekareye yükseldi.

“SELÇUKLU’DA YEŞİL DOKU BÜYÜYOR”

Selçuklu’da yeşil alanların arttığına dikkat çeken Ahmet Pekyatırmacı, “Belediye olarak yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 662 bin 808 nüfusa sahip olan ilçemizde hemşehrilerimizin daha rahat nefes alabilmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Şehirde oksijen kalitesini artırmak adına bu çalışmalara da önem veriyoruz. Selçuklu’da yeşil doku büyüyor, ilçemizin de hava kalitesi bununla birlikte artıyor. Bu sezon pandemi süreci nedeniyle çalışmalarımız önceki yıllara göre bir nebze az oldu ancak önümüzdeki yıllarda yeşil alanları daha da artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.