Intermodal taşımacılık, birden fazla taşıma modunu kullanarak, bir intermodal konteyner veya bir TIR römorkunda yükün taşınmasını içerir. Bu yöntem dağınık yük taşımayı azaltır ve böylece güvenliği artırır, hasar ve kaybı azaltır ve yüklerin daha hızlı taşınmasını sağlar. Karayolu taşımacılığında maliyetlerinin düşmesi önemli bir avantajdır. Denizyolu ve demiryolu yük taşımacılığı karayolu taşımacılığından daha ucuz olduğu için, bu sistem daha kısa mesafelerde karayolu taşımacılığı uzak mesafelerde deniz taşıması ve demiryolu taşıması ile maliyet indirimi sağlar, daha az çevre kirliliğine fırsat yaratır, karayolları üzerindeki trafiği rahatlatır.

Intermodal taşıma için şu taşımacılık sistemleri kullanılmaktadır.

  1. KONTEYNER TAŞIMACILIĞI

Denizlerde konteyner taşımacılığı, bu iş için dizayn edilmiş ve geliştirilmiş konteyner gemileri ile yapılmaktadır. Büyük gemilerle daha ekonomik taşınabilen konteynerlerin gemilere yüklenmesi ve indirilmesi için limanlara ihtiyaç vardır. Konteyner limanları özel vinçlerle ve taşıma ekipmanları ile donatılmıştır. Yüksek su derinliğine, uzun rıhtımlara ve geniş arka elleçleme alanları vardır.         

  1. TIR TAŞIMACILIĞI

TIR araçları bir çekici ve en az 1 römorktan oluşur. Intermodal taşımaya esas olan arkası bir konteyner gibi kapanan ve kitlenen römorklardır. Intermodal taşıma kaplarının kara üzerindeki hareketleri TIR çekici araçları ile yapılır. Bu araçların römorkları feribotlarla çekicisiyle veya çekicisi olmadan gemilerle, trenlerle taşınabilmektedir. 

  1. DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI

Demiryolları uzak mesafede kara içinde intermodal yük ünitelerini, yani konteynerleri ve komple TIR araçlarını veya sadece römorklarını taşımak için kullanılır. Taşıma mesafesi kısa ise karayolu taşıması ile uzak ise demiryolu taşıması ile taşınır. Konteyner taşıması için özel demiryolu konteynerleri olduğu gibi standart konteynerler de vagonların üzerine verimli bir şekilde yüklenebilir.

  1. KARA KÖPRÜLERİ

Kara köprüsü terimi intermodal yük taşımacılığı sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir gemiye yüklenen konteyner okyanus üzerinden yapılan sevkiyatın ardından karaya inip önemli bir kısmını kara üzerinden sağlarsa ve tekrar gemiye yüklenirse kara köprüsü adıyla anılır. Mini kara köprüsü deniz yolu ile gelen bir konteynerin kara içinde orta mesafede tek sefer demiryolu veya kara yolu ile taşınarak hedefine ulaşmasıdır. Mikro kara köprüsü ise aynı şekilde deniz yolu ile gelen intermodal taşıma kabı limanda indirildiğinde kısa mesafeye kara veya demiryolu ile taşınmasıdır.

  1. HAVAYOLU TAŞIMASI

Çok yaygın olmamakla beraber intermodal taşıma hava yolu ile de yapılmaktadır. Yük uçaklarının içine sığacak formda kapalı konteynerlerle de hava alanına kadar yükler getirilmekte, uçaklara yüklenmekte ve varış yerinde kapalı olarak teslim noktasına ulaştırılmaktadır. Intermodal taşıma hızla yaygınlaşan bir taşıma şeklidir. Forwarder şirketlerimiz bu taşıma şekli için ayrı departmanlar oluşturmakta, farklı yazılımlar kullanmakta hatta üniversitelerimizde intermodal taşıma ders olarak öğretilmektedir. Gelecekte fırsat olacak bir iş koludur. İlgilenmek gerekmektedir.