Türkiye’nin en çok ziyaretçi aldığı ülkelerden Hollanda’da yapılan Utrecht Turizm Fuarı başladı. Fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin 60’a yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla açtığı yaklaşık 690 metrekarelik stantla en büyük katılımcı oldu.
T.C.Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtıma Müşavirliğinin verdiği açılış resepsiyonuna,  T.C.  Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, TC. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli TC. Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel  Modrak,  T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, T.C.

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen, Orka Otelleri yönetim kurulu başkanı Turgut Torunoğulları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Türkiye’nin en büyük katılımcı olarak yer aldığı, Hollanda’nın Utrecht şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarında Bakan Ersoy şunları söyledi:”09-13 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Utrecht Turizm Fuarı’nda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işbirliği içerisinde ülkemizin tanıtımına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir. Türkiye ve özel sektör turizmde önemli yatırımlar yapmıştır.
Türkiye turizmde yıldızı parlayan ülkeler arasındadır, İnşallah bu sene de turizmde patlama yaşanacaktır. Türk Hava Yolları ile anlaşmalar yaptık. Turizm bölgesindeki havaalanlarına Avrupa’dan direkt seferler gerçekleşecektir. Türkiye güvenilir saygı duyulan ülkeler arasında olmasından dolayı Avrupalı turistler şimdiden rezervasyonlarını yapmalıdır''.
 

10-13 Ocak tarihleri arasında açık olacak olan fuar, 49. kez düzenleniyor.
 

Avrupa’daki turizm sektöründe Berlin ve Londra’dan sonra, en büyük turizm fuarlarından kabul edilen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı, yeni yılın ilk büyük fuarı olarak gerçekleşiyor.
Utrecht Turizm Fuarı sektör kuruluşlarını, tüketicileri, tur operatörlerini ve seyahat acentalarını bir araya getiren önemli bir tanıtım organizasyonu olarak kabul görürken, Türkiye fuara 39. kez katılıyor.

TURGUT TORUNOĞULLARI: TÜRK TURİZMİ ÇOK BAŞARILI BİR YIL YAŞAYACAK

Edelstaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Türk turizminin çok başarılı bir yıl yaşayacağına inandığını söyleyerek, “Yapılan birçok araştırma bu yıl Türk turizminin son derece başarılı bir grafik çizeceğini ortaya koyuyor. Bizim de hedefimiz ülkemize daha fazla turistin gelmesi. Bu yöndeki çabalarımız önümüzdeki dönemde artarak sürecek” dedi. Avrupalı Türklerin Türk turizmine katkısının büyük olduğuna değinen Turgut Torunoğulları, “Anavatana bırakılan döviz ‘aile yardımlaşmasıyla’ 3,3 milyar Euro’nun çok daha üstüne çıktı. Türkiye kaliteli otellere sahip. Hizmet sektöründeki eksikliklerin giderilmesiyle turizmde hedeflenen rakamların çok daha üstüne çıkılabilir. Türkiye’yi tercih edecek Hollandalı turist sayısında bu yıl çok daha büyük bir artış beklentisi içindeyim. Avrupa’daki Türk gençlerinin de tatil tercihlerini anavatan yönünde kullanmaları için çalışmalar yapılması gerekiyor” diye konuştu.