Yeni X3, BMW genlerini fazlasıyla taşıyan şık, prestijli ve sportif bir tasarım sunuyor. BMW'nin tüm modellerinde görmeye alıştığımız çift böbrekli ızgara X3'te de yerini almış. Geniş tampon ve güçlü hava girişleri aracın gücünü ve heybetini yansıtır özellikte. Keskin bakışlı ve LED teknolojili farlar, uzun ve yüksek burun yapısıyla birleşerek, ortaya kaslı ve dinamik bir tasarım çıkartmış.  Aracı yandan incelediğimizde ön çamurluktan stop lambasına kadar uzayan belirgin hat çizgisi, kaslı ve dinamik görünümü destekliyor.

İç mekan
BMW X3'ün iç tasarımı markaya yakışır şekilde yüksek kalitede bir atmosfer sunuyor. BMW X model gamının diğer üyeleriyle benzer bir ön panel ve orta konsol tasarımına sahip X3'te; deri döşeme koltuklar, direksiyon, kaliteli plastik ve krom detaylarla daha şık hale getirilen iç mekan prestijli bir işlevsellik ve konfora sahip. Orta konsolun en üst kısmında BMW Connected sisteminin dijital bilgi ekranı yer alıyor.

Performans ve sürüş izlenimi
Kaputun altında görev yapan TwinPower turbo teknolojisine sahip 1598 cc hacmindeki motor, 5000 ile 6000 d/d aralığında 170 Hp güç ve 1400 ile 4400 d/d aralığında 250 Nm tork değeri sunuyor. Başarısı kanıtlanmış 8 ileri ZF şanzımanla kombine edilen motor sayesinde BMW X3, 0'dan 100 km/s hıza 8.2 saniyede ulaşırken, maksimum hızı 210 km/s. BMW X3, fabrika verilerine göre 100 km'de ortalama 6.7 litre yakıt tüketiyor.  BMW'nin artık tüm modellerinde kullandığı EfficientDynamics teknolojisi X3'te de yer alıyor ve ekonomik sürüşler için ECO PRO modunu vites kolunun sol tarafında yer alan düğmeler aracılığıyla seçmek mümkün.  Arkadan itişli sportif bir crossover olarak üst düzey bir sürüş keyfi sunan araç, geniş iç mekanı, yüksek sürüş pozisyonu, geniş bagaj hacmi ve her amaca uygun sürüş modlarıyla çok yönlü bir araç almak ama konfordan ve prestijden vazgeçemeyenler için ideal.