Pick up segmentinde yer alan araçlar son yıllarda kullanıcıların en çok tercih ettiği araçlar arasında. Arazide görmeye alışık olduğumuz bu araçlara şehir yaşamında sıkça karşılaşıyoruz. Bunlardan biri de Volkswagen Amarok. 2.0 litrelik çift turbo dizel motora sahip Amarok 4x2 Otomatik, 180 Hp'lik gücü ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanıyla son derece iddialı. 
Volkswagen Amarok güçlü ve sert bir görünüme sahip. Küt yapılı ön tasarım, büyük farlar ve geniş ızgara, heybetli görünümü sağlayan özellikler. Geniş yapılı çamurluklar ve büyük jantları Amarok'un her türlü yol ve hava şartlarında sizi yolda bırakmayacak bir araç olduğunun güvenini gözler önüne seriyor. Highline donanım seviyesinde, krom çıtalı gövde rengi dolgulu geri dönüşümlü tamponlar, krom kaplamalı basamaklı arka tampon ilk planda göze çarpan özellikler. Elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı halojen farlar, alaşımlı jantlar, gövde rengi kapı kolları, kısmi krom kaplamalı yan aynalar, krom çerçeveli ön sis farları, krom kaplı ön panjur ve karartılmış arka camlar Amarok'u etkileyici bir görünüme kavuşturuyor.

Binek araç hissi veriyor
Amarok Canyon'un kabinine geçtiğimizde markanın birçok modelinden tanıdık gelen iç mekan tasarımı ile karşılaşıyoruz. Ergonomik açıdan gayet rahat ve sorunsuz olan konsol binek araçta oturuyormuş hissi uyandırıyor. Göstergeler okunaklı ve sade. Direksiyon üzerinde yer alan kısa yol tuşları kolay ve anlaşılır nitelikte. DSG vites topuzunun hemen sol tarafında ESP, Off-Road ve diferansiyel kilit butonları yer alıyor.

DSG şanzımanla daha seri 
Amarok 4x2’de çift turbo kullanıldığı 1968 cc hacminde bir dizel motor bulunuyor. Bu motor 4000 d/d'de 180 Hp güç, 1750 d/d'de ise 420 Nm tork üretiyor. Aracın gücü arka tekerleklere iletilirken bu iletimi Amarok modellerinde yeni kullanılmaya başlanan 8 kademeli şanzıman gerçekleştiriyor. Volkswagen Amarok Otomatik'te kullanılan Torsen arazi şanzımanı, Amarok için yeniden tasarlandı ve üretildi. Amarok için geliştirilen bu 8 ileri tam otomatik şanzıman, yeni teknoloji sayesinde DSG şanzımanda olduğu gibi daha seri, daha sarsıntısız ve daha tasarruflu vites geçişleri sağlıyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim ortalaması 8 litre olan test aracımızla 8.5 litre civarında bir yakıt tüketimi elde ettik. Tüm pickup araçlarda olduğu gibi Amarok'ta da yüksek kasası sebebiyle yol tutuşu konusunda dikkat etmek gerekiyor. Amarok konfor düzeyi en yüksek pick uplardan birisi. Test aracımızın anahtar teslim fiyatı 91 bin 600 TL.