Sarp Intermodal Satış ve Pazarlama Müdürü Yiğit Altıparmak, yalnızca intermodal taşımalar yapmak üzere Türkiye’de ku- rulan ilk şirket olduklarını söyledi. 2014 yılından bu yana devamlı ve düzenli olarak hem taşıma adedi hem de ciro olarak büyüme kaydettiklerini belirten Yiğit Altıparmak, “45’lik konteyner taşıma adedinde sektör lideri durumundayız. 400 adedi öz mal olmak üzere, yaklaşık olarak 1500 adet 45’lik konteynere direkt olarak erişim sağlıyoruz. Hem Türkiye hem de Avrupa’da öz mal çekici ve şasi yatırımlarımız ile hem maliyetlerimizi optimize ediyoruz hem de servis kalitemizi yükseltiyoruz.

Bunun yanı sıra her yıl konteyner ekipman adedimizi artırıyoruz. Bursa ve Mersin ofi slerimiz ile mümkün olan en geniş coğrafyada intermodal taşımacılık hizmeti sunuyoruz” dedi. Yüklerinin neredeyse tamamını 45’lik konteynerleriyle taşıdıklarını kaydeden Yiğit Altıparmak, “Bunun yanı sıra diğer bir faaliyet alanımız da likit taşımacılık, bu faaliyetlerimizi ise hem 45’lik konteynerler ile hem de tank konteynerler ile yine intermodal altyapımız aracılığı ile organize ediyoruz” diye konuştu.

“INTERMODAL KONTEYNER TAŞIMALARIN ORANI ARTIYOR”
Son 5 yıldır artan bir ivme ile hem servis üreten şirketler hem de buna imkân sağlayan altyapı sağlayıcıları sayesinde inter- modal konteyner taşımaların oranının git- gide arttığını ifade eden Yiğit Altıparmak, “Eskiye nazaran rekabetin artmış olması hem müşterilerimiz için daha uygun maliyetler üretilmesine olanak sağlıyor, hem de biz servis üreticilerinin hizmet kalitesini artırıyor. İntermodal taşımaların yalnızca maliyet avantajı sağladığı algısı olsa da karayolu taşımalarına nazaran daha çevreci, daha yüksek hacimli ve daha kolay yönetilebilir bir alternatif sunuyor. Göz ardı edilmemesi gereken diğer nokta ise kaynakların etkin kullanımı ve sürdürülebilirlik. İntermodal konteyner taşımalarında ilk yatırım maliyetleri, filo yönetim giderleri ve insan kaynağı maliyetleri karayoluna nazaran kısa vadede daha düşük ve uzun vadede daha etkin kullanılabiliyor” şeklinde konuştu.

“2017’DE HEDEFLEDİĞİMİZ ARTIŞI YAKALADIK”
2017 yılında, ciro ve taşıma adedinde hedefl edikleri artışı yakaladıklarına dikkat çeken Yiğit Altıparmak, sözlerine şöyle de- vam etti: “Bu yıl da benzer büyüme oran- larını hedefl iyoruz. Geçen yıl başlattığımız Kuzey Afrika servisimiz gibi bu yıl da daha önce intermodal servis sunulmamış iki ülkeye servis başlatacağız. Her yıl düzenli olarak öz mal çekici, şasi ve konteyner ade- dimizi artırıyoruz. 2018 yılında konteyner depolama sahamızı ve İstanbul aktarma depomuzu hizmete almayı planlıyoruz.”