Bünyesinde inşaat, enerji, telekomünikasyon ve üretim alanında Türkiye ve Amerika merkezli halka açık ve özel şirketler bulunduran Yeşil Holding, ikinci el otomobil sektöründe yaptığı yeni girişimi Wowwo’nun lansmanını yaptı. İstanbul’da Kartal, Topkapı, Basın Ekspres, İstoç, ve Tuzla lokasyonlarında, İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Bursa’da mega showroomları ve 51 ilde 2 binden fazla üye galerisi ile hizmet veren Wowwo, tüketicilere 14 binden fazla araç sunan dev bir sistem.

Geliştirdiği sistem bakımından Türkiye’de ilk ve tek olan Wowwo, vatandaşların yüzde 30 peşinatla sistemdeki binlerce araçtan birini 36 aya varan vadelerle şirket bünyesinde senetle satın almalarına imkan tanıyarak öncü ve yenilikçi olma hedeflerini sürdürüyor. 2018 yılı ciro hedefi 1,5 milyar TL olan Wowwo, öz sermayeden aldığı güçle, bugün ayda ortalama bin 500’den fazla araç satışı gerçekleştirerek sektördeki başarısını her geçen gün artırırken, yüzlerce çalışanı ile geniş bir istihdam yaratarak Türkiye ekonomisine de büyük bir katkıda bulunuyor.

“SEKTÖRDE BİR İLKE İMZA ATTIK”
Yeşil Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Wowwo’nun otomotiv sektöründe, Türkiye’de çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Engin Yeşil, “Wowwo, ikinci el araçlara vatandaşlarımızın daha kolay erişebilmesi için, araç sahibi olmak ya da araç modelini yükseltmek isteyenlerin karşılarına çıkan banka kredisi skoru, kefil zorunluluğu gibi problemleri bertaraf eden bir sistem geliştirdi.

İkinci el araçları, esnek ödeme koşullarıyla, kefilsiz, banka kredisiz ve senetle satış imkanı sunarak sektörde bir ilke imza attı. Wowwo’yu kurarak Türkiye‘de otomotiv sektörüne büyük ölçekli bir yatırım yapmış olduk. Türkiye‘de son zamanlarda yatırımların yurt dışına kaydığını üzülerek gözlemlediğim için, bu yatırımımız ile ülke ekonomisine sağladığımız katkıdan dolayı gurur duyuyorum. Türkiye’nin her yerinde olmayı hedefliyoruz; Wowwo ile araç sahibi olmayan kalmayacak” dedi.