Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin birçoğunda eğitim, insan kaynağı ve bilgi ekonomisine verilen önemi görüyoruz. Biz de Türkiye olarak bunun farkındayız" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi ile Crytek iş birliğinde hayata geçirilen "VR First" programının global lansmanı ve VR Lab açılışı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Kavranoğlu, Crytek Kurucu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cevat Yerli, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ile sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kavranoğlu, çok yüksek potansiyeli bulunan bir teknolojide Türkiye'nin de oyunun parçası olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sanal gerçeklik sektörü, dünyada büyük bir hızla gelişmekte olan, uygulamaları oyun sektöründen tıp, eğitim gibi bir çok sektörü temelden etkileyecek bir sektör" diye konuştu.


"Gençler yazılım öğrensin"

Kavranoğlu, bugün atılan adımın doğru ve güzel beslenmesi gerektiğine, bunun için devlet olarak gerekli katkının verileceğine dikkati çekti.

Türk gençlerine, başkalarının yaptığı oyunlarla vakit harcamak yerine hayata geçirilen laboratuvara gelerek burada yazılım çalışmalarında bulunmaları çağrısında bulunan Kavranoğlu, bugün atılan tohumun iyi beslenmesi durumunda ülke için yaratacağı faydanın büyük olacağını belirtti.

"Türkiye'nin ilk Sanal Gerçeklik Merkezi'ni hizmete alıyoruz"

Crytek'in Kurucu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cevat Yerli ise "VR First programının ilk adımını Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da iş birliği yaparak öğrenciler, araştırmacılar ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.


2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar 

Açılışı yapılan merkez, önümüzdeki 10 yıla damga vurması beklenen ve 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini gerçekleştirmek isteyen genç geliştirici ve girişimciler için hayata geçirildi.

AA