Para transferinde Türkiye’nin ilk ve tek yerel, aynı zamanda global markası UPT ile Avrupa’nın en büyük ve en hızlı büyüyen para transferi şirketi MoneyTrans arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yeni ortaklık, 26 Mayıs 2015 Salı günü İstanbul’da gerçekleşen IMTC-EMEA (Uluslararası Para Transferi Konferansı) 2015 Konferansı’nda imzalandı.
UPT CEO’su Erol ULU, yeni işbirliği anlaşmasının sektördeki büyümelerine yeni bir ivme kazandıracağını belirterek, UPT’nin dünden bugüne yaşadığı dönüşümü şu sözlerle özetledi: “Türkiye para transferi sektöründe Avrupa, hem gönderim hem de ödeme işlemleri için en önemli koridorlarımızdan biri. Daha önce yapmış olduğumuz kurum anlaşmaları ile Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan Türk ve yabancı müşterilerimize anında işlem hizmeti ile ulaşabiliyoruz. MoneyTrans’ın özellikle Türklerin ve diğer yabancıların yoğun yaşadığı Belçika, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde kendi ofislerinin ve yaygın acente ağlarının olması önemli tercih nedenlerimizden biri. UPT olarak kendi bölgesinde güçlü yerel marka olmuş kurumlarla çalışmak bizim için önemli bir kazanım.2010 yılında UPT - Ucuz Para Transferi markası ile başladığımız yolculuğumuza, uluslararası ağımızın genişlemesiyle birlikte 2012 yılından beri UPT – Uluslararası Para Transferi markası ile devam ediyoruz. İki yıl gibi kısa bir sürede 222 ülkede, 400 bin işlem noktasına ulaşan UPT, 5 kıtada büyümeye devam ediyor. Bu anlaşma da bu büyümeye önemli bir güç katacak.”

UPT ile işbirliği anlaşmasına imza atan MoneyTrans 2002 yılında başladığı para transferine bugün 8 Avrupa ülkesinde devam ediyor ve uluslararası erişimi sayesinde Afrika bölgesindeki 90 ülkede 200 bin lokasyonda hizmet veriyor.

MoneyTrans’ın kurucusu ve CEO’su Francisco Sanchez-Apellaniz anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “MoneyTrans olarak müşterilerimize standart para transferi hizmeti sunmanın ötesinde, en ucuz ve en güvenilir para gönderip-alma hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Firmamızın gelişimini desteklemek için online transfer, fatura ödemeleri ve ön ödemeli kartlar gibi hizmetleri de bünyemize ekliyoruz.  Türkiye bizim için stratejik bir pazar ancak bunun tek nedeni Avrupa’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşının olması değil, Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz konumu sayesinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika arasında gerçekleşen işlemlerin merkezinde olması da bizim için çok önemli. Bu nedenle UPT ile yaptığımız ortaklığın bizim müşterilerimize önemli bir fayda sağlayacağına ve UPT’nin Avrupa ve diğer komşu bölgelerde de hızla yayılacağına inanıyoruz.”

UPT ile MoneyTrans arasındaki anlaşma, İstanbul’da UPT’nin ana sponsorluğunu yaptığı IMTC-EMEA (Uluslararası Para Transferi Konferansı) 2015 Konferansı’nda imzalanırken, UPT CEO’su Erol Ulu, şirketlerinin bundan sonraki büyüme stratejileri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bizim amacımız müşterilerimize en iyi hizmeti vermek ve iş ortaklarımızla birlikte büyümemize devam etmektir. 2014 senesi, tüm dünyada bölgesel para transferi hizmeti yapan liderlerle beraber geçirdiğimiz son derece önemli bir yıl oldu.  Tüm ortaklarımız için sadece birkaç dakika içinde online eş zamanlı ödemeyi sağlayan oldukça güçlü bir entegrasyon yapımız var. 2015 yılı için en önemli büyüme hedefimiz, Türkiye’de faaliyet gösteren UPT hizmet noktalarında artış elde etmektir. Bu büyümeyi mevcut iş ortaklarımız ve yeni geliştirmekte olduğumuz acente sistemi ile yapmayı planlıyoruz. Fiziksel dağıtım kanalları aracılığıyla sunduğumuz hizmetlerimizi mobil, web ve tablet uygulamalarımız ile sunmak ve tüm hizmet alanlarında UPT kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz.”