MetLife bu ödüle hayat sigortası alanında sunduğu ürün ve hizmetleri, pazar bilgisi, risk yönetimi becerisi, finansal sağlamlığı, müşteri hizmetleri ve pazar büyüklüğü kriterleri çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda layık görüldü.
Global Banking and Finance Review uzman kadrosu, aday olan firmaların; finansal yapısını, müşteri memnuniyetini, kalite yönetimini ve teknik altyapısı gibi pek çok kriterini değerlendiriyor. 

MetLife Genel Müdürü Deniz Yurtseven; “Finans kuruluşları için güçlü bir referans haline gelen Global Banking and Finance Review tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Hayat Sigortası Şirketi’ seçilmekten büyük bir mutluluk duyduk. Kurumsal itibarımızın ulaştığı noktayı somut olarak değerlendirme yönünde bu ödül bizim için kıymetli bir dayanak. MetLife olarak, sektörün genç oyuncularından biri olmamıza rağmen çok başarılı bir çizgi yakaladık. Bu başarıyı uluslararası ödüllerle taçlandırmak bizi ayrıca mutlu ediyor. MetLife olarak, her zaman müşterilerimize daha iyi hizmet sağlamak ve onların hayatlarını kolaylaştırmak hedefiyle yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi sektörümüze sunmaya devam edeceğiz” dedi.