– Sanallaştırılmış mobil ağların lideri Affirmed Networks, Turkcell’in ağ değişimi girişimi için hem sanallaştırılmış GiLAN çözümü sağlayıcısı hem de maliyetleri düzene koyarak gelir büyümesini sağlamak için tasarlanan sistem toplayıcısı olarak seçildiği bugün açıklandı. 
Türkiye’nin 54 milyondan fazla aboneye hizmet veren lider mobil şebeke operatörü Turkcell, mobil ağ hizmetlerini dünya standartlarına taşıyor. Ağ değişimi girişimiyle yeni nesil mobil mimariyi sahiplenen Turkcell, sanallaştırılmış ağın kurulumuna eşlik eden maliyet tasarrufunu ve hizmet çevikliğini hızla yaşamaya başlayacak. Çözüm sağlayıcısı ve sistem toplayıcısı olarak Turkcell’e hizmet verecek olan Affirmed Networks, kendi ve üçüncü parti sanal ağ işlevleri (VNF'ler) üzerinde tutarlı bir strateji geliştirerek programın genel başarısını sağlayacak.
Projenin kritik faaliyet alanı; Turkcell'in silolarını ortadan kaldırmasına ve çeşitli işlevleri ve çözümleri tek bir mimaride hizalamasına olanak tanıyan tek, birleşik NFVi (Ağ İşlev Sanallaştırma altyapısı) mimarisinin oluşturulması olmuştur.  Affirmed Networks’ün derin alan uzmanlığından güç alarak ve Tier One operatörleri ile global olarak dağıtımlardan geliştirilen “en iyi uygulamalar”, dağıtımın kesintisiz ve zamanından önce tamamlanarak önemli ölçüde operasyonel tasarruf sağlanmasına imkan tanıyacak. Turkcell, NFVi’yi optimize kullanarak yeni gelir üreten servislerin hızlı teslimi için, Affirmed Networks’ün sanallaştırılmış GiLAN çözümünü dağıttı.  GiLAN çözümü; proxy hizmetleri, TCP optimizasyonu, güvenlik hizmetleri, DPI ve video optimizasyonları da dahil olmak üzere zengin bir özellik ve yetenek seti sağlar. 
Ek olarak, temel NFVi ve sanallaştırılmış GiLAN çözümü sağlamasının yanı sıra, önümüzdeki beş yıl boyunca Turkcell ağlarının günlük operasyonlarını Affirmed Networks denetleyecek.
Turkcell’in Ağ Teknolojileri Başkan Yardımcısı Gediz Sezgin, “Böylesine büyük bir değişim girişiminin, sağlam strateji ve yoğun çabayla olabildiğince çabuk ve etkili bir şekilde oluşacağından emin olmamız gerekiyordu” dedi.  “Affirmed Networks'ü stratejik ortak olarak seçmemiz, bizim kilometre taşımızı aşmamıza ve önemli miktarda tasarruf etmemize olanak sağlayacak. Bu işbirliği, çeşitli alanlarda bir takım uzmanlık ve yenilikler sağlayan değişimimizin başarısı için kritik önem taşıyor.”

Affirmed Networks’ün Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hassan Ahmed, “Mobil operatörler, ağ dönüşümüyle işletme büyümesi arasında net bir yol izlemekle birlikte, pek çoğu sanallaştırılmış mimarilere geçişi sağlayan teknik ve organizasyonel hususların farkında değiller” dedi.  “Dünyanın en büyük ağlarından bazılarını sanallaştırarak Turkcell gibi operatörler için gelir kazanma süresini hızlandıran ve gelecek nesil mobil ağları tasarlamanın, dağıtmanın ve yönetmenin yeni bir yoluna geçtiklerinde takımlarına en iyi şekilde yardımcı olmamızı sağlayan değerli dağıtma uzmanlığını kazandık.” 
Affirmed Networks, dünyanın en büyük ve yenilikçi operatörleri de dahil olmak üzere beş kıtada 65’ten fazla operatöre hizmet veriyor.