Ege İhracatçı Birliklerinin açıklamasına göre, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye’nin Orta Doğu ve Afrika’ya zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde 8-12 Şubat'ta düzenlenen Gulf Food Gıda Fuarı’na katılarak, tanıtım faaliyetlerine devam etti.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, konusunda dünyanın en büyükleri arasında yer alan fuarda, Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

Fuara, Dubai'nin jeopolitik konumu nedeniyle Orta Doğu ve Afrika’dan çok farklı ülkeden büyük firmaların katıldığına işaret eden Er, şunları kaydetti:

"Fuar sırasında ağırlıklı olarak zeytinyağıyla ilgili talepler alındı. Dökme ambalajdan 10 ml'ye kadar pek çok farklı ambalaj için talepler alındı. Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde ülkemizde üretilen kaliteli zeytin ve zeytinyağına talep, artarak devam ediyor."

Er, prina yağıyla ilgili de ciddi talep aldıklarına değinerek, bu taleplerin ticari bağlantıya dönüşebilmesi için Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği olarak Ekonomi Bakanlığından prina yağıyla ilgili talep ettikleri ihracat desteklerinin olumlu sonuçlanması gerektiğini ileri sürdü.