Törene, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, il emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ile polis meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, şehit polislerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, tören defterine şunları yazdı: 

"Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bugüne gücünü yasalardan, desteğini halktan alarak, ülkede birlik ve bütünlüğün korunması için gece, gündüz demeden fedakarca görev yapmaktadır. Daima halkın yanında olan bir emniyet teşkilatı olarak, sevgi, saygı ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Türk polisi, milletin ayrılmaz bir parçasıdır. Türk polisi, cumhuriyetimizin laik ve demokratik yapısını koruma ve kollama kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Polisimiz, işaret ettiğimiz aydınlık yoldan ilerleyerek, milletimizin değişen beklentilerine sürekli cevap verebilmek için sürekli kendisini yenilemiş ve yenilemeye devam edecektir. İlkelerimiz ışığında halkımıza kaliteli hizmet sunma yarışına hiç durmadan devam edeceğimizi teşkilatım adına bir kez daha ifade eder, huzurunda saygıyla eğiliriz."

Törenin ardından basın mensuplarının yanına gelerek, bir süre sohbet eden Altınok, polis teşkilatına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.