NEW YORK (AA) - Türk Hava Yolları, müşteri deneyimini artıracak yeni ürünlerle dünya genelinde yolcularına daha iyi hizmet vermeyi planlıyor.

Türk Hava Yolları Müşteri Deneyimi Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Türk Hava Yolları New York Genel Müdürü Cenk Öcal, New York'ta şirketin Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri acenteleriyle bir araya geldi. Programda, şirketin yeni "Müşteri Deneyimi" hizmetlerini paylaşan Gezmişoğlu, promosyon harici bütün "business class" yolcularına sundukları "Exclusive Drive" adlı hizmetin 1 Aralık 2015 itibarıyla pilot uygulama olarak başladığını hatırlattı.

Gezmişoğlu, uygulamanın, ABD'de Türk Hava Yollarının uçtuğu bütün noktalar olan Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Washington; Kanada'da Montreal ve Toronto ile Orta Doğu'da Dubai ve Kuveyt noktalarında kullanılabildiğini söyledi.

Dubai'den New York'a gitmek isteyen bir business class yolcusunun, Dubai'deki evinden Exclusive Drive hizmeti sayesinde ülkenin sosyal ve refah seviyesine uygun düşünülmüş prestijli bir Türk Hava Yolları Exclusive Drive logolu araçla alınıp havalimanına bırakıldığını ifade eden Gezmişoğlu, business class yolcularının İstanbul'da aktarma yapıp New York'a indiğinde yine ülke özelinde prestijli bir araçla havalimanından alınıp gideceği noktaya ücretsiz götürüldüğünü dile getirdi.

Gezmişoğlu, yolcunun dönüşünde de hizmetin aynı şekilde ücretsiz verildiğini vurguladı.

Şu ana kadar uygulamanın memnuniyetle karşılandığını anlatan Gezmişoğlu, Exclusive Drive hizmetinin gelecekteki planları hakkında da bilgi verdi.

Gezmişoğlu, ileride uygulamanın Türk Hava Yollarının dünyada uçtuğu bütün noktalara yayılacağını, daha sonra da Miles&Smiles üyeliği bulunan promosyonlu business class yolcularının da hizmetten yararlanabileceğini aktardı.

Türk Hava Yollarının ileride, business class yolcuları için de ücretsiz Exclusive Drive Istanbul ve Exclusive Fly Bursa adında iki hizmetinin daha olacağını belirten Gezmişoğlu, şunları da kaydetti:

"Exclusive Drive Istanbul hizmetinin, promosyonlu business class ve ekonomi sınıfı yolcularımıza da ücretli olarak kullandırılması planlanmaktadır. Yolcularımız, hizmetten faydalandıklarında Miles&Smiles mil puanı kazanacak veya var olan puanlarını bu hizmetten yararlanabilmek için kullanabilecek. Exclusive Fly Bursa hizmetinde ise dünyanın bütün noktalarından gelen promosyon hariç business class yolcularımız İstanbul havalimanında karşılanıp helikopterlerle ücretsiz Bursa'ya uçuş gerçekleştirebilecek. Diğer business class ve ekonomi sınıfı yolcuları da hizmetten ücretli faydalanabilecek."