LAHEY (AA) - Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen Terörizmle Mücadele Küresel Forumu başladı.
Türkiye’yi İçişleri Bakanı Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ün temsil ettiği, AB polis teşkilatı Europol’ün Lahey’deki merkezinde yapılan foruma 50’ye yakın ülkeden hükümet yetkililerinin yanı sıra uzmanlar katılıyor.

Toplantının açılışında evsahibi sıfatıyla konuşan Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, terörle mücadelede bilgi paylaşımının son derece önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası sorun haline gelen terörizme karşı ülkelerin daha etkili önlem alabilmeleri için güven ortamının oluşmasının önemine işaret eden Koenders, bu kapsamda istihbarat birimlerinin ortak çalışması gerektiği üzerinde durdu.

Şüpheli yabancı savaşçıların banka bilgileri gibi kişisel verilerinin paylaşımı konusunda istihbarat birimlerinin etkili işbirliği yapmasını isteyen Koenders, bu konuda çok iyi anlaşmalar yapıldığını ve bunların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Koenders, foruma katılan siyasilerin yanı sıra istihbarat birimleri yetkilileri ve uzmanların terörle mücadelede kararlı tutuma sahip olduğunu sözlerine ekledi.