KİLİS (AA) - Rusya'nın Halep'e düzenlediği hava saldırılarında ağır yaralanan ve tüm yakınlarını kaybeden 13 yaşındaki Ramazan Leyse'ye, tedavi için getirildiği Kilis'teki hastanede, başka bir hastanın refakatçisi sahip çıktı. 

Halep'e bağlı Kellese mahallesinde yaklaşık 15 gün önce Rus savaş uçaklarının bombardımanına maruz kalan Leyse, yaralanınca muhaliflerce Öncüpınar sınır kapısına getirildi. Leyse, daha sonra Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Bombardımanda annesi Sümeyye Milhem ile babası Hasan Leyse'nin yanı sıra tüm yakınlarını kaybeden çocuğa, kimsesi olmadığı için, tedavi gördüğü hastanede başka bir hastanın yakını refakat ediyor.

-"İlk geldiğinde çocuğun dili tutulmuştu"

Leyse'nin ihtiyaçlarını gidermesinde yardımcı olan Suriyeli Muhammet Bitar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gün önce hastaneye getirilen Suriyeli çocuğa Allah rızası için refakat ettiğini belirtti.

Hastanede tedavi altına alınan Leyse'nin durumunun her geçen gün iyiye gittiğini anlatan Bitar, şöyle devam etti:

"İlk geldiğinde çocuğun dili tutulmuştu. Korkudan konuşamıyordu. Şimdi çok şükür durumu iyi. Bizden bir şeyler istemeye başladı. Elimizden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hatırladığı hiç kimsesi yok. Bizim hastamız, iki güne kadar taburcu olacak. Bu arkadaşı tanıyan varsa gelsin ve ona baksınlar" dedi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbeler ve yaşadığı şok nedeniyle büyük ölçüde konuşma kabiliyetini kaybeden Leyse ise Halep'e bağlı El-Firdos köyünde yaşadığını söyledi.

Korunmak için büyükannesinin yanına gittiğini ve füze saldırısı sonrası yaralandığını belirten Leyse, anne ve babasının da aynı gün bombardımanda öldüğünü dile getirdi.